Aspecte cu privire la comemorarea personalității Mitropolitului Gurie Grosu, discutate la Reşedinţa mitropolitană

1687

Marți, 31 ianuarie 2017, la reședința mitropolitană, Episcopii vicari: PS Părinte Ioan, Episcop de Soroca și PS Părinte Siluan, Episcop de Orhei, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, au primit în vizită pe Doamna Silvia Grossu, conf. univ. dr. la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USM, descendentă a dinastiei Grosu.

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe aspecte cu privire la comemorarea personalității Mitropolitului Gurie Grosu, care în această lună a împlinit 140 ani de la naștere.

În acest sens, Mitropolia Moldovei și-a arătat deschiderea și suținerea în organizarea unui șir de activități în promovarea și valorificarea imaginii acestui mare Părinte spiritual al Basarabiei, care a slujit la două altare: cel al credinței și cel al culturii.

De asemenea în cadrul întâlnirii, Doamna Silvia Grossu, a făcut o prezentare a cărții „Mitropolitul Gurie – Operă zidită în destinul Basarabiei” – care v-a fi lansată în data de 08 februarie a. c. la Biblioteca Publică Municipală „B. P. Hașdeu” din Chișinău. Lucrarea reprezintă a doua carte din preconizata trilogie îngrijită de Silvia Grosu.

De asemenea, PS Părinte Episcop Siluan, Președintele Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață Monahală”, și-a manifestat interesul în susținerea cercetării și publicării vastei opere a marelui ierarh basarabean, cel care a avut o relație specială duhovnicească cu mănăstirile din cuprinsul acestui ținut, printre care și perla Ortodoxiei basarabene, Mănăstirea cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
4944

Mare, este un singur lucru: a se smeri, a înfrânge mândria care împiedică a iubi

Oricât de bună ar fi şoseaua, şoferul tot mereu trebuie să regleze mersul automobilului: să schimbe viteza, să modifice puţin direcţia sau să se întoarcă ş.a.m.d. Aşa şi cu viaţa noastră: deşi înaintea noastră drumul ne este însemnat de Părinţi, de Apostoli şi de însuşi Hristos, totuşi mereu suntem nevoiţi să ne ţinem maşina pe acea linie care trebuie ţinută, […]