Sfințirea clopotelor la biserica de la penitenciarul Nr. 6 din or. Soroca

1309

La data de 31 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului IOAN, Episcop de Soroca, a avut loc sfințirea clopotelor pentru biserica Penitenciarului nr.6 din or. Soroca.

Deşi serviciile divine în biserica de la penitenciar sunt oficiate de mai mult timp, abia acum a răsunat şi dangătul clopotelor. Donaţia vine din partea deţinuţilor, care deasemenea au contribuit la procurarea sfintelor vase şi a unui policandru, sfinţite şi ele cu acest prilej. 

După slujba de binecuvântare, preotul capelan Nartea Boris le-a vorbit celor prezenţi despre faptul că clopotele sunt parte integrantă a cultului creştin, ele reprezintă glasul lui Dumnezeu care-i cheamă pe oameni la rugăciune. Glasul clopotelor este cel ce leagă Cerul de pământ.  Clopotele laudă pe Dumnezeu prin însuşi felul lor de a suna, iar sunetul lor încântă auzul atunci când noi răspundem glasului clopotelor prin rugăciunile noastre şi prin cântările noastre aduse lui Dumnezeu.  Clopotele acestea noi înseamnă şi o chemare la înnoirea vieţilor noastre şi la înmulţirea  rugăciunilor aduse ca mulţumire lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de la El.

 


Articole Asemănătoare
1556

La Penitenciarul nr. 6 din Soroca au fost sfințite crucile pentru biserica nou construită

Sâmbătă, 30 iulie, la Penitenciarul nr. 6 din Soroca au fost sfințite crucile pentru biserica nou construită. Slujba de sfințire a fost oficiată cu binecuvântarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și întregii Moldove, de către PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan. Alături de Preasfințitul Episcop Vicar a înălțat rugăciuni președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituții […]

    Articole postate de același autor
    1496

    Biserica e a oamenilor, nu e a preotului și nu poți alunga omul din casă lui …

    Astăzi am primit un apel telefonic să nu permit accesul creștinilor de Paști pe teritoriul bisericii…că voi fi amendat. Oameni buni… eu nu sunt agent sau paznic … eu sunt preot… biserica e a oamenilor nu e a preotului și nu poți alunga omul din casă lui … veniți voi și-i alungați pe oameni de […]