Vocea fermecătoare a anilor '70, Puica Igiroșanu a încântat auzul „generației pe vinil” cu melodii precum „Să cânte tinerețea”, „Tu așa mi-ai spus” sau „Când ai plecat”.
Contemporană cu maeștrii muzicii Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau cu compozitorul Richard Oschanitzky, frumoasa brunetă cu ochi verzi ca smaraldul a lăsat o amprentă unică în lumea muzicii jazz.
Artista și-a dat seama însă că nu a ales calea potrivită. Și după ce l-a descoperit pe Dumnezeu, Puica Igiroșanu a simțit că trebuie să renunțe la lucrurile lumești, la muzica ei, și să urmeze drumul credinței.
Primul ei duhovnic a fost Părintele Arsenie Papacioc, cel care a făcut parte din generația de aur a teologilor români, preot care a fost prigonit și închis de comuniști. „Părintele m-a îndrumat foarte mult și mi-a fost de ajutor pentru ce-mi doream să fac”, declară azi maica Anastasia.
Prin 1970, Puica Igiroșanu a fost plecată, pentru o vreme, în Anglia, unde a colaborat cu postul de radio BBC, solicitată fiind să înregistreze colinde din Ardeal, apoi a susținut un concert în Londra. Însă nici acolo, departe de țară, artista nu a abandonat calea credinței, avându-l ca îndrumător pe Părintele Rafail Noica, de la Mânăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din regiunea Essex.
Puica Igiroșanu a stat apoi șapte ani într-o mânăstire din Franța, iar după Revoluție a ajuns la Mânăstirea Nera, situată în apropierea localității Sasca Montană. Acolo, a fost călugărită și a primit numele de Anastasia.
„Eu cu Puica am cântat până-n '70, apoi a dispărut. Am mai aflat una, alta, dar într-o zi, după Revoluție, în față la Sala Palatului, văd o măicuță cu ochii foarte frumoși și cunoscuți. Verzi. Ea m-a recunoscut, însă eu nu. M-a strigat, «Horia, Horia, eu sunt Puica, Măicuța Anastasia!». Am rămas uimit”, a declarat pentru Click Horia Moculescu.