Cum poate să se mântuiasca soțul prin soție și soția prin soț?

4925

În lume există o ierarhie. Soțul se poate mântui prin soție, dacă ea își știe locul. Ea trebuie să fie mai smerită decât cel mai smerit bărbat. Numai așa se mântuește. Soțul se mântuește prin simplu fapt că soția îl impune drept cap al familiei, chiar dacă el refuză. O familie va exista atât timp cât bărbatul va fi capul ei, iar femeia trebuie „să se teamă de bărbat” (Efes. 5,33).

În zilele noastre există foarte multe femei energice, care întrețin familia și încearcă să o conducă. Observăm că în majoritatea cazurilor asemenea familii au un sfârșit tragic : bărbatul cade în ispite, devine bețiv sau, și mai rău, părăsește familia.

Ierarhia în familie a fost instituită de Dumnezeu . Bărbatul trebuie să fie capul ei și să nu uite că a întreține și a păstra familia este o mare responsabilitate. Dacă el refuză această funcție, va începe să se chinuiască și nu-și va mai putea găsi locul, iar soția va începe să-și denatureze chipul ei adevărat. A se mîntui prin cineva înseamnă a păstra această ierarhie, când soția trebuie să se simtă alături de soț ocrotită, iar bărbatul alături de soție in Rai. Toți trebuie să ne împlenim rolul în familie și mărturisind aceasta să ajutăm pe aproapele nostru să-și găsească locul său. Bineînțeles că nu vor lipsi nici rugăciunea soților unul pentru altul.

Din Cartea familiei, Ghid pentru familiști și pentru nefamiliști. Ed. Cu drag, 2011, p.77-78


Articole Asemănătoare
3567

Vreau să orbesc

Un tată citind cartea mea Cu taxiul pe străzile orașului, a venit să-mi mărturisească durerea sa. Copilul său, un băiețel de 7 ani, a început să orbească. Ascultându-l, m-am mâhnit mult. Am închis ochii și am încercat să mă pun în locul copilului, ca să văd cât de greu este să fii orb. M-am înfricoșat […]

Articole postate de același autor
1539

Mihail Neamțu: Ne place Teofan Zăvorâtul, dar nu iubim zăvoarele. Avem, deci, o rugăminte: deschideți bisericile

Politicianul și teologul Mihail Neamțu a pledat joi pe social media pentru redeschiderea bisericilor, argumentând că creștinii sunt „cei mai răsăriți, cei mai onorabili și cei mai ascultători ai acestei țări” și trebuie respectați. „Suntem cu toții oameni de bună credință – români educați, moderni, civilizați. Vorbim limbi străine, deși iubim în limba maternă. Posedăm […]