Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

815

Joi, 15 iunie 2017, în ziua pomenirii Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Sfânta Treime» din s. Ohrincea r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După Sf. Liturghie și a unui Te – Deum de sănătate, a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

În continuare a urmat o Conferință pastoral-misionară cu tema «Aspecte contemporane din viața familiei» susținută de părintele prot. Constantin Cojocaru, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, paroh al bisericii cu hramul „Sf. M. Mc. Dumitru” din s.Bălțata r.Criuleni.

Festivalul Ortodox  „Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare”, organizat în parteneriat de Mitropolia Moldovei, Secțiile de Cultură raionale și Primării, ajuns în acest an cu bine la ediția a XIII-ea, v-a fi găzduit de s. Jevreni r. Criuleni în data de 2 iulie și s. Oxentea r. Dubăsari în data de 16 iulie. Vom reveni cu detalii.

Părintele Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Moldovei, preot paroh s.Cruglic a vorbit despre organizarea în vacanţa de vară, la baza de odihnă “Floricica” din Vadul-lui-Vodă, a unei tabere  cu un program creştin-ortodox. Tabăra se va desfăşura în opt ture, a câte 10 zile, unde copiii vor comunica zilnic cu preoţii antrenaţi în acest proiect. În tabără sunt admişi copii cu vârsta de 7-18 ani. Doritorii se pot adresa la numerele de telefon: 069 182 855 – Constantin Grosu, directorul taberei; 069 150 500 – preot Nicolae Ciobanu, preşedintele sectorului sinodal Activităţi Culturale.

Părintele prot. Rustic Grecu, metodist r. Criuleni a venit cu totaluri și obiecții privind predarea Religiei în r. Criuleni.

S-a discutat despre vizita comisiei Sectorului Sinodal „Inspecție, Control și Revizie” în parohiile din circumscripție.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!


Articole postate de același autor
1229

A fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Protoiereul mitrofor, Ioan Burlac

În dimineața zilei de 19 noiembrie, a fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Protoiereul mitrofor, Ioan Burlac, parohul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Zubrești, r. Strășeni. Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie, s-au rugat pentru odihna sufletului celui răposat PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei […]