A avut loc ședință a consiliului bisericesc-obștesc pe lângă Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori ai bisericii ruse

1512

Miercuri 2 noiembrie 2016 în catedrala Hristos Mîntuitorul din Moscova, sala roşie sub preşedinţia Mitropolitului IUVENALIE, de Crutiţc şi Colomensc,  a avut loc şedinţa consiliului bisericesc-obștesc pe lângă Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori ai Bisericii Orotdoxe Ruse.

Ordinea de zi:

1 Raportul Preşedintelui consiliului bisericesc-obștesc de pe lângă Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori ai Bisericii Ruse,Înaltpreasfinţitul IUVENALIE, Mitropolit de Crutiţc şi Colomensc.

2 Sa pus în discuţie propunerea Preasfinţitului IRINEU, Episcop de Orsc şi Gaisc, posibilitatea stabilirii unei dăţi suplimentare pentru cinstirea Soborului Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii Ruse.

3  Discursul vicepreşedintelui Departamentului Sinodal, Învăţămînt Religios şi Catehizare, Egumenul MITROFAN (Șcurin), despre îndeplinirea ordenilor Consiliului Bisericesc-Obștesc.

4  S-au pus în dezbatere problemele cu care se confruntă eparhiile în implementarea recomandărilor date episcopilor eparhioți, la Soborul Arhieresc din 2011, privind măsurile de înveșnicire a memoriei noilor mucenici și mărturisitori, precum și a tuturor victimelor nevinovate din anii persecuției.

Din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat Preasfinţia Sa PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Preşedintele comisiei pentru canonizare a sfinţilor din Moldova.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articolul Următor
Articole postate de același autor
3534

Cum îi putem obişnui pe copii să se roage în fiecare zi?

Întâi de toate, trebuie să le dăm propriul exemplu de rugăciune zilnică, fără a-i obliga. În timpurile de demult cea mai importantă pentru copil era învăţarea rugăciunilor de seară şi de dimineaţă. Această învăţare a rugăciunilor se transmitea de la o generaţie la alta. Din păcate, tradiţia bisericească a fost întreruptă în acest sens. Astăzi, […]