Conferinţa ştiinţifică “Revoluția maghiară din 1956. Ecourile și impactul ei asupra RSS Moldovenești”

2680

Joi, 13 octombrie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a participat la Conferinţa ştiinţifică “Revoluția maghiară din 1956. Ecourile și impactul ei asupra RSS Moldovenești” care a avut loc în Sala Senatului a Universității de Stat din Moldova.

În deschiderea conferinței cu un mesaj de salut s-a adresat E.S dna Monica Babuc, Ministru al Culturii al Republicii Moldova.

Cu un cuvânt de binecuvântare din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova a venit PS Ioan, delegat de către Mitropolitul Vladimir spre a participa la această conferință.

Au urmat comunicările științifice în plen și o masă rotundă cu întrebări și răspunsuri.

De mai mulți ani Mitropolia Moldovei are o colaborare rodnică cu Ambasada Ungariei la Chișinău, implementând împreună un șir de proiecte social-culturale și de caritate.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1475

La Mănăstirea Suruceni se va desfășura Conferința: Starețul și Episcopul Dionise Erhan, viață și spiritualitate

Marți, 25 septembrie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit-o în audiență la reședința mitropolitană pe stareța Mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe”, Suruceni, Preacuvioasa Egumenă Epistemia (Goncearenco). În cadrul discuției, Egumena Epistemia a primit binecuvăntarea Părintelui Mitropolit Vladimir de a organiza, la data de 2 noiembrie 2018, Conferința: Starețul și Episcopul Dionisie, viață și spiritualitate. Evenimentul […]

Articole postate de același autor
5811

Nimic nu este întâmplător, nimic, absolut nimic…

Cum ar trebui să interpretăm coincidenţele, ca nişte simple întâmplări sau semne divine? Depinde ce înseamnă. Noi ştim că nimic nu este întâmplător, nimic, absolut nimic. Nici nu putem pretinde că Dumnezeu comunică cu noi direct, pentru că atunci suntem mândri, nu putem avea pretenţia asta. Există un destin predestinat fiecărei persoane, sau suntem stăpânii […]