Actualitate

Cum să se poarte creștinul cu necredincioșii?

101

„Când se va întâmpla să fiți printre oameni în lume, nu trebuie să vorbiți despre lucrurile duhovnicești, mai ales când la ei nu se bagă de seamă dorința de a asculta. Dar când apare trebuința, trebuie să lucrăm fără fereală, întru slava lui Dumnezeu, după cuvântul:Eu pre cei ce Mă proslăvesc îi voi proslăvi  (I Împ. 2, 30), căci calea este de acum deschisă.”

„Nu trebuie să ne deschidem inima înaintea altuia fără să fie nevoie; dintre mii de oameni poți găsi doar unul care să îți păstreze taina. Dacă noi n-o păstrăm înlăuntrul nostru, cum putem să nădăjduim că ea va fi păstrată de alții?”

„Nu trebuie să vărsăm din inimă fără să fie nevoie lucrurile cele mai bune care au intrat în ea, pentru că ccele adunate pot fi ferrite de vrăjmașii văzuți și de cei nevăzuți numai atunci când sunt păzite înlăuntrul inimii. Nu le descoperi tuturor tainele inimii tale.”

 „În tot chipul trebuie să ascunzi în tine comoara harismelor, altminteri o vei pierde și nu o vei mai afla. După cum spune din cercare Sfântul Isaac Sirul, mai bun este ajutorul cel din păzire decât ajutorul cel din fapte.”

„Trebuie să fii milostiv față de cei săraci și de cei străini; mult s-au îngrijit pentru aceasta marii luminători și Părinți ai Bisericii.”

„Suntem datori să ne străduim în tot chipul a împlini cuvântul lui Dumnezeu: fiți , dar, milostivi precum și Tatăl vostru este milostiv (Lc. 6, 36), și: milă voiesc, iar nu jertfă (Mt. 9, 13).”

„Când îi întoarcem spatele unui om sau când îl jignim, pe inimă parcă se pune o piatră.”

Sursa: Sfântul Serafim de Sarov, Rânduieli de viață creștină, Editura Sophia, București, 2007


Articole Asemănătoare
3626

Adevărul a fost prima armă cu care au luptat şi au biruit primii creştini

Ne spune Apostolul să luăm „sabia Duhului care este Cuvântul lui Dumnezeu”; iar puterea acestei săbii ne-o arată Scriptura în altă parte, unde zice: „Cuvântul Meu nu este oare ca focul – zice Domnul – şi ca un ciocan care sfărâmă stânca?”. Şi totuşi, în pofida tuturor aparenţelor, îndrăzneala creştină, războiul, armele şi săbiile creştine, curajul şi eroismul creştin […]

Articole postate de același autor
3693

Studiu – Sinuciderea asistată poate fi dureroasă, agonizantă și inumană

Cei care susțin sinuciderea asistată pretind că aceasta este o soluție pentru curmarea suferinței și o moarte cu demnitate. Un studiu recent efectuat asupra protocoalelor medicale ale sinuciderilor asistate sau eutanasierilor din Olanda arată că după administrarea substanțelor letale pentru o treime dintre pacienți moartea a survenit într-un interval de până la 30 de ore, […]