Dumnezeu are putere să ne ridice, condiţia este una, noi să vrem

4106

Marea minune în Biserica Ortodoxă este că rezistă prin Liturghie. Eu nu cred că există altă explicaţie, pentru că dacă ne luăm fiecare la scuturat, prea puţin rămâne din noi. Şi la Sfânta Liturghie suntem şi noi. Păcătoşi, nevrednici, netrebnici, nemernici, căzuţi.

Prăpastia în care am căzut nici nu se poate privi, aşa e de adâncă. Dar Dumnezeu are putere să ne ridice. Condiţia este una: să vrem.

Dumnezeu nu ne va judeca pentru că am căzut, ne va judeca pentru că nu ne-am ridicat. Nu ne va judeca pentru că am păcătuit, ci pentru că nu ne-am pocăit. Observaţi ce simplu stau lucrurile?

Preot Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 252


Articole Asemănătoare
5053

Pe cei care au suflet bun, dar nu sunt credincioși, îi ajută Dumnezeu?

Părinte, ce se va întâmpla cu oamenii care au bunătate, dar nu cred? – Oare chiar nu cred? Dar să spunem că nu cred. Atunci când erau mici, mama lor nu-i împărtăşea? Să zicem că nu-i împărtăşea. Dar n-au fost botezaţi? N-au fost miruiți? Nu sunt născuţi de mame ortodoxe şi botezate? Ei bine, pentru […]

Articole postate de același autor
2986

Pastorala Preasfinţitului Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, la Naşterea Domnului

„ Și grăbindu–se, au venit și au aflat pe Maria și pe Iosif și pe Prunc culcat în esle” ( Luca 2,16 ).   Iubiți întru Domnul, preacucernici și preacuvioși părinți, frați și surori!           Este un mare dar a lui Dumnezeu, că noi sărbătorim Nașterea Domnului – venirea în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care mai […]