,,Familia creştină şi problemele adolescenţei.” Conferinţă în s. Măcăreşti, r. Ungheni

2604

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, și la inițiativa Mișcării epariale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale, cu prilejul ,,Săptămîna Căsătoriei”, organizată în Episcopia de Ungheni și Nisporeni, a avut loc o conferinţă dedicată familiei tradiţionale.

Vineri, 19 februarie 2016, în incinta Liceul Teoretic ,,Elada” din s.Macarasti or. Ungheni, s-a desfășurat conferinţa cu tematica : ,,Familia creştină şi problemele adolescenţei” susținut de Protoiereul Mitrofor Alexandru Buza împreuna cu Buza Veniamin, student teolog în România.

Preotul Paroh, Protoiereul Alexandru Buza, a relatat celor prezenti, importanța și rolul familiei în societate, in trecut, in prezent si in viitor. Părintele a accentuat faptul că trebuie de menținut familia tradițională crestina, formată din bărbat, femeie și copiii, şi că anume ea este baza si temelia viitoarei societati.

Au fost prezenți elevii claselor a VIII-a și a IX-a care si-au aratat interesul pentru tema adusa in discutie. La sfirsitul conferintei fiecare participant a primit in dar o icoaniţă şi au fost bucuraţi cu dulciuri.

sursa familiafericita.wordpress.com


Articole Asemănătoare
4212

Primul lucru pe care trebuie să-l regăsească familia post-modernă este dulceața rugăciunii

Primul lucru pe care trebuie să-l regăsească familia post-modernă este dulceața rugăciunii făcute împreună și a rugăciunii colective din biserică. Câteva minute de rugăciune dimineața și seara, mersul la biserică duminica cu toată casa, ar fi salutare. Familia creștină trebuie să se roage împreună, să cânte împreună, să facă lectură religioasă împreună. Nu se poate exprima în cuvinte […]

Articole postate de același autor
4272

Vedenie a unui isihast anonim de la Muntele Athos care a văzut pe Domnul Hristos

M-am sculat odată, într-o noapte, pe la miezul nopţii, ca să citesc canonul Sfintei împărtăşanii cu metaniile şi să-mi fac rugăciunile de pregătire pentru Dumnezeiasca Liturghie, după „Ceea ce eşti mai cinstită”. Pentru că în ziua precedentă, seara, mi-am ostenit trupul peste măsură, după care mi-am silit şi inima la rugăciune peste măsură, până la […]