„Lunea Sfântului Duh” la Catedrala mitropolitană

2094

În a doua zi, după Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, numită și „Lunea Sfântului Duh” , Biserica Ortodoxă, cinstește în continuă actualizare prin rugăciunile Sale, pe: „Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață”, care este Duhul Sfânt , a Treia Persoană a Sfintei Treimi.

Cu această măreață ocazie, și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la catedrala mitropolitană din Chișinău. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, dimpreună cu clerul catedralei.

La finele Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioan, a exprimat un cuvânt de zidire duhovnicească, spunând că: ” Prin trimiterea Duhului Sfânt în lume, lumea a fost inundată de darurile Sale și omul are posibilitatea de a lua cunoștință de aceste daruri, se poate împărtăși de ele și totodată să înainteze spre desăvârșirea pierdută oarecând, din pricina păcatului strămoșesc”.

Totodată, Preasfinția Sa, a transmis enoriașilor prezenți și mesajul Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir, care astăzi a slujit la paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi”, din incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
2233

Liturghie praznicală la Catedrala Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”

În ziua pomenirii Sf. Binecredinciosului Cneaz Vladimir, Întocmai cu Apostolii, încreştinătorul Rusiei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană din Capitală. În această zi semnificativă pentru Mitropolitul țării – celebrarea ocrotitorului ceresc, alături de Înaltpreasfinția Sa s-au rugat ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, PS Anatolie, Episcop […]

Articole postate de același autor
7165

De unde atâta nefericire?

De unde atâta nefericire? De la faptul că atmosfera în care unii copii au fost crescuţi a fost una dominată de răceală, nemulţumiri, reproşuri, certuri etc. De la faptul că părinţii le-au spus pe parcursul copilăriei, şi probabil şi mai târziu, când deveniseră adulţi, „vorbe părinteşti” de genul: ● Eu te-am făcut, eu te omor. […]