Sărbătoarea hramului mănăstirii de maici „Învierea Domnului” din orașul Briceni

2067

În a treia zi de Paști, marți, 3 mai 2016, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat în mod tradițional, așa cum o face în fiecare an, mănăstirea de maici „Învierea Domnului” din orașul Briceni pentru a împărtăși cu viețuitoarele și închinătorii sfîntului așezămînt bucuria Învierii lui Hristos, care este și sărbătoarea hramului.

În dangătul praznical al clopotelor, Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat în dimineața zilei cu multă bucurie duhovnicească și căldurosul salut pascal „Hristos a Înviat!” de către Preacuvioasa Maică stareță, egumena Daniela, de zeci de pelerini și închinători, și de un sobor mare de slujitori din eparhia noastră și din Ucraina, împreună cu care, într-un duh al păcii și al dragostei a fost oficiată Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici al mănăstirii și de corul parohiei „Sf. Nicolae” din satul Șirăuți, raionul Briceni.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, cu binecuvîntarea Ierarhului, un cuvînt de zidire duhovnicească a adresat credincioșilor protoiereul Dimitrie Chirilov, parohul bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Berlințî, raionul Briceni.

Serviciul divin a continuat cu înconjurarea în procesiune solemnă, cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii, a bisericii mănăstirii, după care Ierarhul a adresat viețuitoarelor mănăstirii și binecredincioasei adunări un cuvînt de felicitare.

Bucuria Învierii Domnului a continuat apoi la o agapă de sărbătoare oferită de către maici cu mult drag tuturor celor care au pășit în zi de sărbătoare pragul mănăstirii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole Asemănătoare
2696

Sfințirea grădiniței din satul Trinca

Părintele paroh al bisericii „Sf. Arhangheli” din satul Trinca, protoereul Vasile Roșca, împreună cu preoteasa Inna au vizitat grădinița din localitate. Vizita n-a fost una simplă, ci au oficiat slujba de sfințire a acestei instituții. La slujba de sfințire au fost prezente toate cadrele din incinta grădiniței. Ca oaspeți de onoare au fost prezenți domnul […]

Articole postate de același autor
1756

A trecut la cele veșnice Protodiaconul Pavel Ciobanu

„Cu sufletele drepţilor, celor ce s-au săvîrşit, odihneşte Mîntuitorule, sufletul adormitului robului tău protodiaconului Pavel, păzindu-l pe el întru viaţa cea fericită, care este la Tine, iubitorule de oameni!” Vestea despre mutarea subită dintre noi la cele veșnice a protodiaconului Pavel Ciobanu, cleric al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, vrednic slujitor al Episcopiei de […]