ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r. Strășeni

455

În a doua parte a zilei de 18 august 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a întreprins o vizită la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s Căpriana, r. Strășeni.

Aici Înaltpreasfinția Sa, s-a rugat la Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, primul ierarh al Eparhiei Chișinăului (1813-1821) și s-a închinat la Sfintele sale Moaște.

Apoi a vizitat biserica Sfântul M. Mc. Gheorghe și a Sfântului Ierarh Nicolae unde a avut o întâlnire cu PC Arhimandrit Filaret (Cuzmin), Starețul Sfântului Așezământ și obștea monahală, deasemenea Înaltpreasfinția Sa a discutat și cu pelerinii prezenți acordându-le ierarhicească binecuvântare.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
978

Procesiune cu sfinte moaște și sfințire a două troițe la Mănăstirea Hîncu

În ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, după încheierea Sfintei Liturghii din biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu soborul impunător de slujitori și mulțimea credincioșilor prezenți, au efectuat precesiunea cu sfintele moaște în jurul mănăstirii, după cum este și tradiția în ziua hramului, cu citirea a patru pericope […]