Dumnezeu săvârșește minuni pentru a-l mântui pe om

1303

Dumnezeu lucrează minunile fie direct, fie prin mijlocirea îngerilor, a oamenilor separat sau a popoarelor, sau chiar a animalelor, precum oile tărcate ale lui Iacob, măgarul lui Varlaam, corbul profetului Ilie, lăcustele, broaștele și șerpii din Egipt. Uneori, prin intermediul elementelor naturale și a materiei: potop, foc, cutremure, soare, lună și stele, ploi, grindină, furtuni și vânturi.

Într-un cuvânt, nu există lucru pe pământ și sub cer pe care Dumnezeu nu l-a folosit ca să-l înțelepțească, să-l îndrepte și să-l mântuiască pe om. Toată natura este un instrument în mâna făcătoare de minuni a lui Dumnezeu.

 

(Sfântul Nicolae Velimirovici, 105 capete despre minuni, traducere de preot Victor Manolache, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2011, pp. 20-21)


Articole postate de același autor
1136

Duminica după Nașterea Domnului la Catedrala Mitropolitană din municipiul Chișinău

În prima Duminică după Naşterea Domnului, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană din municipiul Chișinău. Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane și un sobor de preoți, diaconi și ipodiaconi. Duminica după Nașterea Domnului este ultima din anul calendaristic, conform calendarului vechi neîndreptat. Biserica a […]