Lansare de carte și discuții duhovnicești la Mănăstirea Japca

677

În zilele de 15 și 16 iunie 2022, câțiva profesori din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie s-au întrunit la Mănăstirea Japca. În drum a fost vizitată Mănăstirea Curchi.

Acum un an, la Japca s-a ținut un simpozion științific din seria ”lecturi mănăstirești”, fiind lansată o culegere cu articole și impresii trăite vara trecută.

La eveniment au participat: dl Igor Șarov, rectorul USM, egumena Parascheva, stareța mănăstirii, profesorii Emil Dragnev, Igor Bercu, Ion Valer Xenofontov și pr. Octavian Moșin, masteranzi și obștea mănăstirii.

Fiecare a venit cu câteva gânduri legate de această mănăstire a rezistenței, care reprezintă o adevărată oază de rugăciune și de nevoință.

De rând cu lansarea culegerii, oaspeții au participat la Sf. Liturghie, vizitând complexului monastic și săvârșind o rugăciune de pomenire în cimitirul mănăstiresc.

Urmează inițierea altor proiecte de studiere a vieții călugărești de la Japca, în care vor fi antrenați cercetători de la USM și nevoitoare de la sfânta mănăstire.


Articole postate de același autor
1651

„Miluieşte-mă, Dumnezeule, miluieşte-mă!” | Ultima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală din Soroca

În cea de-a patra zi a Postului Mare, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca s-a citit a patra parte din Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, în cadrul Slujbei Pavecerniței cele Mari. Pe tot parcursul slujbei, întreaga comunitate s-au afundat în rugăciunea pocăinței și a nădejdii în marea milostivire a Împăratului […]