Tinerii voluntari implicați în acte de caritate

2152
 

În dimineața zilei de 24 aprilie, clopotele bisericii din satul Zamcioji au început a chema credincioșii la slujba praznicului împărătesc Întrarea Domnului în Ierusalim.

In cadrul serviciului divin creștinii care s-au mărturisit, s-au învrednicit a primi și sfânta împărtășanie. După Sfânta Liturghie au fost sfințite Veșmintele Preoțești, ca dar preotului paroh Ioan Manole din partea părinților lui, cu împlinirea a celor 11 ani de la hirotonia în treapta de preot.

Acest praznic a culminat cu implicarea tinerilor voluntari în actul de caritate

Astfel după îndemnul Mitropolitului Vladimir, preotul dimpreună cu preoteasa și copiii voluntari au pornit pe străzile satului întru vestirea bucuriei acestei sărbători. Copiii au împărțit “semnele biruinței” tuturor creștinilor cu care s-au întîlnit, iar din partea bisericii, 20 de bătrîni țintuiți la pat au primit cîte ceva daruri.In fiecare casă s-au adus emoții positive.

La finalul acestui act caritabil preotul și preoteasa au mulțumit copiilor voluntari pentru implicare și dragoste față de aproapele aflat în suferință.


Articole Asemănătoare
5613

Zece pași spre fericire

Fericit cel ce, luminându-și ochii inimii, Îl vede în sine întotdeauna pe Domnul ca în oglindă, că va primi ușurare de patimi și de gândurile viclene. Fericit cel ce iubește cuvintele cele frumoase și bune și urăște cuvintele de rușine și stricătoare, că nu va cădea în robia celui viclean. Fericit cel ce-și zidește aproapele […]

Articole postate de același autor
1673

A avut loc prima şedinţă a Sinodului B.O.M, din acest an

Vineri, 17 februarie, la reședința mitropolitană, sub președinția Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir s-au desfășurat lucrările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. La întrunire au participat toți arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, după cum urmează: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Marchel, […]