ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei

742

În cadrul manifestărilor dedicate Hramului municipiului Orhei, eveniment ce a avut loc luni 8 noiembrie, le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei, Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția esențială la promovarea valorilor creștin-ortodoxe și pentru promovarea imaginii raionului și municipiului Orhei.

Acțiunea a demarat în piața din fața Consiliului Raional Orhei, cu depunerea solemnă de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu, după ce a urmat mesajele de omagiere din partea oficialităților.

În cuvintele de de mulțumire ierarhii orheieni au felicitat credincioșii cu prilejul Hramului și i-a îndemnat să urmeze exemplul Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, ocrotitorul ceresc al orașului.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: orhei.md


Articole postate de același autor
1870

Fuga de necaz e coborârea de pe Cruce, adică de lângă Hristos

Dragilor, să nu vă temeți a înfrunta cu răbdare greutatea pe care o aveți. Oamenii se tem de Crucea lui Hristos. Mai ales, sau în deosebi, se înfricoșează de dificultate, de suferință. Asta pentru că sunt prea legați de viață pământească și de cele materiale. Și cu toată fuga de suferință, oamenii necredincioși oricum mereu […]