Telefonul de Duminica seara

8406

Într-o duminică seara, un preot a lucrat până târziu şi s-a decis să o sune pe soţia lui înainte de a pleca spre casă. Era aproximativ ora 10 seara, dar soţia lui nu i-a răspuns la telefon. Preotul a lăsat telefonul să sune de mai multe ori. I s-a părut ciudat că nu a dat de soţia lui. S-a decis să-şi împacheteze lucrurile şi să încerce apoi din nou.

Când a sunat a doua oară, ea a răspuns imediat. A întrebat-o de ce nu a ridicat receptorul mai devreme, dar ea mirată a spus că telefonul nu a sunat. Totul a fost dat uitării. Lunea urmatoare însă, preotul a primit un telefon la birou. Bărbatul de la celălalt capăt al firului voia să ştie de ce a fost sunat duminică noaptea. Preotul era confuz şi nu înţelegea despre ce vorbea acesta. Apoi cealaltă persoană a adăugat:

-A tot sunat, dar nu am răspuns.

În acel moment, preotul şi-a adus aminte de primul telefon dat acasă duminică seara. A realizat că greşise numărul şi şi-a cerut scuze pentru deranj. I-a explicat bărbatului că a intenţionat să o sune pe soţia lui.

Acesta i-a răspuns:

-Nu-i nicio problemă. Permite-mi însă să îţi spun povestea mea. Vezi dumneata, duminică noaptea am vrut să mă sinucid, dar înainte m-am rugat: Dumnezeule, dacă eşti acolo şi nu vrei ca eu să fac asta, dă-mi un semn. În acel moment, telefonul a început să sune. M-am uitat la apelant şi scria Dumnezeu Atotputernicul. Mi-a fost frică să răspund.

De atunci, bărbatul care a vrut să se sinucidă frecventează cu regularitate slujbele ţinute de preotul care-l sunase.  


Articolul Următor
Articole postate de același autor
2795

O mamă a fost umilită din cauză că nu a avut bani de fondul clasei

Deși statul, în teorie, pune la dispoziția elevilor toate cele necesare studiului, practici precum fondul clasei sunt încă actuale. Bineînţeles că, în asemenea condiţii, există şanse ca unii dintre părinţi să nu poată plăti aşa numitele cotizaţii. Chiar dacă lucrurile de acest fel sunt considerate ilicite, părinţii pot ajunge să fie umiliţi, din cauza refuzului […]