Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Arhiepiscop Petru la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

906

Duminică, 24 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

După citirea pericopei evanghelice, (Luca 7, 11-16) prot. Ștefan Rîmbu, cleric al Catedralei Episcopale, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, a ținut cuvânt de învățătură în care a explicat mesajul central al evangheliei citite, despre învierea fiului văduvei din Nain.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți credincioși cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată, ținând totodată și un cuvânt de învățătură.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale condus de Dna Irina Vizitiu-Gajim.

Menționăm că la ora 6 s-a săvârșit prima Sfântă Liturghiei.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan) și ipodiaconul Cătălin Diaconu

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
671

În Duminica Duminica dinaintea Naşterii Domnului PS Siluan al Orheiului a liturghisit la Mănăstirea Curchi

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi. Duminica dinaintea Nașterii Domnului este o pregătire către această mare sărbătoare, este o introducere în taina care o însoțește. Evanghelia […]