Aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Țepilova, raionul Soroca

1276

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a întreprins vizită arhipastorală în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Țepilova, raionul Soroca, însoțit fiind de către părintele protopop Nicolae CRAVEȚ.

În dimineața zilei, Episcopul IOAN a fost întâmpinat în curtea bisericii de către părintele paroh Veaceslav ASAULA împreună cu familia și enoriașii, dar și de către Dna primar a comunei, Valentina CEBAN.

După rânduiala de sfințire a bisericii, PS IOAN oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia părintele Veaceslav ASAULA a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe, iar clericul parohiei, părintele Petru CIOBANU a fost gratificat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la Heruvic.

După înconjurul locașului sfânt, Episcopul de Soroca sfințit o troiță, instalată în curtea bisericii, apoi, a adresat cuvânt de felicitare și învățătură tuturor celor prezenți.

Doamna primar Valentina CEBAN a primit diploma Întâistătătorului, pentru suportul material acordat parohiei.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2456

O cruce celtică apare toamna într-o pădure din Irlanda de Nord

Toamna dezvăluie anual o cruce celtică în inima pădurilor de frontieră din satul irlandez Killea, comitatul Donegal. Aceasta poate fi văzută în special de pasagerii care călătoresc cu avionul spre sau din aeroportul Londonderry. Crucea celtică are aproximativ 100 de metri lungime și a apărut pentru prima dată în 2016. Crearea imaginii a fost gândită […]