Aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Țepilova, raionul Soroca

205

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a întreprins vizită arhipastorală în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Țepilova, raionul Soroca, însoțit fiind de către părintele protopop Nicolae CRAVEȚ.

În dimineața zilei, Episcopul IOAN a fost întâmpinat în curtea bisericii de către părintele paroh Veaceslav ASAULA împreună cu familia și enoriașii, dar și de către Dna primar a comunei, Valentina CEBAN.

După rânduiala de sfințire a bisericii, PS IOAN oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia părintele Veaceslav ASAULA a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe, iar clericul parohiei, părintele Petru CIOBANU a fost gratificat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la Heruvic.

După înconjurul locașului sfânt, Episcopul de Soroca sfințit o troiță, instalată în curtea bisericii, apoi, a adresat cuvânt de felicitare și învățătură tuturor celor prezenți.

Doamna primar Valentina CEBAN a primit diploma Întâistătătorului, pentru suportul material acordat parohiei.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
329

Praznicul Pogorîrii Sfîntului Duh la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Duminica Pogorîrii Sfîntului Duh este o sărbătoare deosebită pentru întreaga Biserică Ortodoxă. Comemorarea și reactualizarea liturgică a acestui mare eveniment este deosebit de importantă pentru credincioși, deoarece acest moment marchează nașterea Bisericii Creștine. Pogorîrea Sfîntului Duh asupra Apostolilor este actul de trecere a lucrării mîntuitoare a lui Hristos din umanitatea Sa în oameni. Astfel, Biserica […]


Foto