În cadrul vizitei au fost aduse în dar pentru medicii și pacienții spitalului mai multe echipamente și preparate medicale, dar și produse alimentare: pachete cu scutece pentru maturi, aparate colectoare de urină, aparate după operații, fructe și legume, 2 cărucioare cu rotile oferite de Asociația Obștească „Round Table” din Chișinău, 25.000 de măști de protecție oferite de către Asociația Culturală „Tre Santi Vescovi” din or. Piacenza, Republica Italiană, haine și alte daruri.
Totodată, reprezentanții Mitropoliei Moldovei au transmis conducerii și personalului spitalului mesajul părintesc de binecuvântare, susținere și felicitare al ÎPS Mitropolit Vladimir, care este solidar cu personalul medical din această instituție, aflat în slujirea aproapelui care se confruntă cu maladia gravă a cancerului.
Produsele au fost primite de către reprezentanții spitalului, care au adresat cuvinte de mulțumire și recunoștință Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru susținerea spirituală și ajutorul material oferit atât în momente de criză și reală necesitate, cât și cu alte prilejuri.
O contribuție importantă la susținerea actelor de caritate pentru bolnavi și cadrele medicale din țara noastră o aduc binefăcătorii a două instituții cu caracter social-misionar din Capitală: Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala „Înălțarea Domnului” și Centrul Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij”, printre care se află și Parohia moldovenească din or. Padova, Italia, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.
Spitalul Clinic Municipal nr. 4 este unul dintre cele mai vechi spitale din R. Moldova, datând din anul 1895. Înainte de reorganizarea din 2010, instituţia era compusă din mai multe blocuri, având o secţie de boli interne, chirurgie septică şi chirurgie de urgenţă.
În prezent, Spitalul nr. 4 este prima instituţie municipală şi republicană care acordă îngrijiri medicale bătrânilor de peste 65 de ani şi persoanelor imobilizate la pat în urma unor maladii fatale. Spitalul are 3 secţii: două secţii de îngrijiri geriatrice (ramură a medicinei care tratează bolile bătrâneţii) şi una de îngrijiri paliative (ameliorarea sau înlăturarea simptomelor unei boli pe termen scurt).
Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,
Sursa: mitropolia.md