Sîmbăta săptămînii a III-a din Postul Mare, sărbătoarea Sfântului Cuvios Serafim de Vârița. Pomenirea celor adormiți.

1361

În Sîmbăta a treia a Postului Mare, a pomenirii celor răposați, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de slujitori a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei.

În cadrul Sfintei Liturgii la ectenia mare și la ectenia întreită au fost înălțate rugăciuni speciale pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus și pentru întărirea noastră fizică și duhovnicească.

La ectenia pentru răposaţi au fost rostite rugăciuni pentru odihna cu drepții a tuturor dreptmăritorilor creștini adormiți întru nădejdea Învierii și a vieții celei veșnice.

Credincioşi care și-au mărturisit păcatele şi au primit dezlegare de la duhovnic, s-au împărtăşit cu Sfîntul Trup şi Sînge al Mîntuitorului.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
2449

Regulile universale ale vieții de familie

Cum poţi păstra intactă familia? Există oare reguli universale ale vieţii de familie? (Maia, Iaroslavl) Certurile sunt o ispită aproape inevitabilă a fiecărei familii. Important este să nu dai frâu liber emoţiilor de moment. Cu timpul, trebuie să ajungi la starea de vieţuire fără ceartă. În familie, fiecare trebuie să înveţe de la celălalt iubirea. […]