S-a dat start Săptămânii Tineretului Ortodox la USM

2094

Studenţii dornici de a afla mai multe despre credinţă sunt invitaţi la discuţii de suflet în cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox. După orele de curs sunt planificate conferinţe în cadrul fiecărei facultăţi.

Despre treptele pe care le parcurgem în așteptarea Învierii lui Hristos și cum ne pregătim de Sărbătoarea Sărbătorilor – Învierea Domnului, ne invită să discutăm preotul-paroh al Bisericii ,,Întâmpinarea Domnului’’ Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din Moldova.

Astfel, în prima zi a Săptămânii a avut loc întâlnirea cu istoricii şi fizicienii. Studenţii au fost părtași la bucuria unei discuții cu miez duhovnicesc, găsind răspunsuri la cele mai sensibile întrebări.

„De vreo 15 ani încercăm să catehizăm studenţii. Iniţial îi invitam după ore la capela universitară, însă îi pierdeam cam pe jumătate. Astfel, am decis să mergem noi la ei, în sălile de curs, unde se simt mai bine, mai siguri.

Înţelegem că suntem în instituţie laică, de aceea toate întrunirile sunt în afara orelor şi la liberă alegere. Or, cam şaptezeci la sută din ei sunt interesaţi de cele sfinte, sunt curioşi ce mesaj le vom transmite.

Prin astfel de discuţii depăşim anumite bariere şi stereotipuri, iar ulterior îi regăsim pe unii tineri în biserică, căutându-l şi chiar comunicând cu Dumnezeu.” – ne-a comunicat pr. Octavian.


Articole Asemănătoare
3878

Grija cea lumească s-o mai lepădăm…

Mulți dintre noi se scufundă în grijile lumești. Nu au timp decât pentru mâncare, chitit și lucru. Altceva nici nu știu să facă. Au impresia că aceasta este viața. Însă nu poți trăi asemenea unor plante sau animale. Viața e ceva mai mult. În primul rând, e un dar divin, apoi – o misiune, una […]

Articole postate de același autor
3880

Unei actrițe i s-a arătat Sfântul Nicolae!

Se numește Liubov Sokolova. Cu toate că e cunoscută, practic, doar pentru roluri secundare, este apreciată ca o mare și foarte prolifică actriță a ecranului rus și sovietic. Și-a desfășurat prima parte a carierei în cea mai acerbă perioadă de represiune din istoria Rusiei, în care, cum spunea Eisenstein, „ecranul încetase să mai fie ecran”. […]