Predică la Botezul Domnului a ÎPS Mitropolit Bartolomeu Anania

1773

"În acest timp a venit Iisus din Galileea, la Iordan, către Ioan, ca să se boteze de către el. Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuinţă să fiu botezat de Tine, şi Tu vii la mine? Şi răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că aşa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat. Iar botezându-se Iisus, când ieşea din apă, îndată cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel şi venind peste El. Şi iată glas din ceruri zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit"." (Matei 3, 13-17)

O profundă predică a Mitropolitului Bartolomeu Anania  la sărbătoarea luminată a Arătării Mântuitorului, o frumoasă şi mişcătoare pătrundere în esenţa şi importanţa Botezului lui Hristos.

https://m.youtube.com/watch?v=rw2O-Nog36U


Articole postate de același autor
2610

Viaţa Sfintei Mucenițe Tatiana, diaconița – ocrotitoarea tinerilor

Sfânta Muceniţă Tatiana s-a născut în Roma cea veche, din părinţi de neam mare, pentru că tatăl său a fost de trei ori antipat, însă binecredincios creştin şi temător de Dumnezeu, păzind în taină sfântă credinţă, în care şi pe fiica sa, adică pe Sfânta Tatiana, a crescut-o cu bunăcuviinţă şi frică de Dumnezeu, învăţând-o […]