Bine fac mamele care alăptându-şi pruncii cântă: „Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este Rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre!”. Iată ce înseamnă, după cum spune vorba din bătrâni, să te hrănești cu evlavia odată cu laptele mamei! Şi, fără îndoială, cuvintele minunatei rugăciuni îl sfinţesc pe prunc, şi pacea lui Dumnezeu odihneşte asupra lui.
Se spune că este mult mai bine să citeşti asupra micuţului care nu poate deloc să adoarmă un capitol din Evanghelie sau rugăciuni alese, decât să legeni ore întregi pătuțul. Este un lucru foarte înţelept să se pună în camera copilului câte o icoană mare a lui Hristos şi a Maicii lui Dumnezeu, ca ochii micuţului să se deprindă cu lucrurile sfinte şi să simtă asupra sa privirea celei care este mai aproape de noi decât mama care l-a născut, pentru că principalul este să educăm în copiii noştri percepţia omniprezenţei dumnezeieşti, atotştiinţei şi atotputerniciei Domnului. (Protoiereul Artemie Vladimirov)
(Cum să educăm ortodox copilul: 300 de sfaturi înțelepte pentru părinți de la sfinți și mari duhovnici, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, pp. 34-35)