Dumnezeu nu rămâne dator nimănui

3725

Cum poate o familie în ziua de astăzi, în acest mediu dizolvant, să mai împlinească Evanghelia?

Dragul meu, încă poate să aibă cruce la gât, încă poate să se spovedească, încă poate să oprească televizorul din buton şi să deschidă cartea, să citească, deci să privească la modelul de familie creştină. Vreau să spun un lucru, câmpul de luptă a produs eroul, puşcăriile au produs martirii şi mucenicii, şcolile au produs savanţii. Ce a produs televizorul? Ce a produs discoteca? Sunt lucruri atât de clare, să caute la modelele autentice şi să meargă pe linia lor.

Eu de 15 ani nu stau să casc gura la televizor şi nu mă simt mai prost ca alţii. Adevărul se relevă, nu se descoperă la televizor. Adevărul nu înseamnă informaţie, informaţia e gradul de măsurare a entropiei, cum spun ăştia de univers. E cu totul altceva informaţia, mersul trenurilor, mersul dolarului şi aşa mai departe.

Adevărul e cu totul altceva, noi suntem pregătiţi pentru viaţa veşnică şi Dumnezeu, în lucrarea Sa, nu ne ţine pe noi nişte proşti vizavi de veacul acesta. Noi suntem chemaţi să-l transfigurăm aşa cum se cuvine, nu să luăm o bucată de bolovan şi am descoperit marea râmă, marea molecula şi suntem mari savanţi. Noi suntem chemaţi să descoperim Cerul.

Familia să revină urgent în rosturile sale cele mari, tată după Hristos, mamă după cum ne cere Hristos şi vor vedea că nu vor rămâne păgubiţi. Făcând ceea ce ne cere Hristos prin Biserică, veţi constata că Dumnezeu nu rămâne dator nimănui, nici în ştiinţă, nici în simţire, nici în putere, nici în tot ceea ce vrei.

Dumnezeu nu rămâne dator nimănui. Pune mai întâi osul la treabă, caută împărăţia lui Dumnezu în familie, ca tată, ca mamă şi toate celelalte ţi se vor adăuga ţie. Întotdeauna Dumnezeu s-a ţinut de cuvânt.

Pr. Amfilohie Branza


Articole Asemănătoare
4191

„Sfinţi” contemporani

Sfinţii cât au fost de sfinţi, de curaţi şi de frumoşi, spovedeau pe la părinţi că sunt primii păcătoşi. Dar acum, ce-am auzit? Că sunt unii, dragă frate, care spun la spovedit: “Eu, părinte, n-am păcate!” Aceşti oameni “preacuraţi” sunt desigur “sfinţi”, e clar, şi ei trebuie notaţi, toţi, cu roşu-n calendar. Zis-a un părinte […]

Articole postate de același autor
3126

„Doamne, oare nu ţi-am cerut să mă izbăveşti de mânia aceasta?”

Filip era un om mânios, care se certa din nimic şi care avea puternice izbucniri de mânie, în schimbul cărora avea, desigur, de îndurat muştruluiala zdravănă a confraţilor săi. Într-o zi a simţit că nu mai putea continua astfel. Din relatarea vieţii lui nu aflăm dacă aceasta s-a datorat virtuţii lui sau faptului că nu-i […]