Curs de sodomie, in scolile Greciei, pentru… eradicarea prejudecatilor sexuale

3680

Ierarhii Bisericii Ortodoxe a Greciei le-au cerut profesorilor și părinților să isi exprime protestul si sa nu le permita copiilor lor să participe la programe educaționale destinate „eradicarii prejudecatilor sexuale”.

Mitropolitul Efrem de Hydra a subliniat, in aceste zile, faptul că Biserica Ortodoxă a Greciei nu este de acord cu directiva Ministerului Educației și se opune cursurilor de „eradicare a homofobiei și transfobiei” în școlile grecesti. Mitropolitul le-a cerut părinților să-și exprime protestul lor și să nu le permita propriilor copii sa participe la astfel de „lecții”.

Mitropolitul Pavel de Glyfada consideră, la randul sau, că introducerea a ceea ce el a numit „curs de sodomie” în școli nu este o coincidență și a reamintit cuvintele Ministrului adjunct al educației, pe marginea „paradei gay” din Salonic, potrivit cărora „elevii ar trebui să știe că diversitatea în orientarea sexuală este bogăție, în fata careia noi nu trebuie să simtim reținere sau frică”.

Conform cuvintelor Mitropolitului, programa recomandata copiilor de școală de către Minister propune, alături de discuțiile pe tema „homosexualitatii”, sa se vorbeasca si despre „simbolurile sexuale”, elevii notand într-un caiet cuvintele jignitoare pe care le-au auzit și, de asemenea, sa urmareasca filme cu „continut corespunzator” [referitor la homosexualitate].

Mitropolitul Pavel a făcut apel la profesori și la părinți, de asemenea, să-și exprime protestul lor și să nu ii lase pe copiii lor să participe la noile programe de acest gen.

În ceea ce-l privește pe Mitropolitul Serafim de Pireu, acesta le-a vorbit credinciosilor săi printr-o circulară, care a fost citită în toate bisericile Eparhiei de Pireu, duminica trecuta. În mesajul său, si acesta le cere părinților și elevilor să-și exprime protestul lor și să transmita conducerii școlii declarații de refuz, pentru copiii lor, de a participa la săptămâna de „demontare a stereotipurilor sexuale”. Evenimentul în cauză va avea loc în liceele din Grecia, conform unei circulare din partea Ministerului Educației, Cercetării Științifice și Cultelor.

În mesajul său, Mitropolitul Serafim mai spune:

Astăzi, satana își îndreaptă capul și, cu nerușinare, amenință să distrugă tot ceea ce este bun, moral, spiritual, creștin, evanghelic, apostolic și în concordanță cu tradiția sfinților Parinți, la care s-a ajuns pe parcursul a două milenii de viață și de activitate a Bisericii Ortodoxe.

Incearcă să abată omul de la sensul creării sale, care este inaltarea spiritului deasupra cărnii, spiritualizarea omului și îndumnezeirea lui prin har, in sens invers, anume prin reducerea la carne, prin supunerea la spiritul cărnii. Aceasta este o inversare a planului Dumnezeului Treimic privind omul. Dorește ca omul să devină un sclav al cărnii, al plăcerii, al păcatului, sa nu devina o ființă spirituală, ci una materiala, asemenea animalelor fără ratiune.

Mitropolitul Serafim aminteste în mesajul său:

Biserica Ortodoxă respectă viața personală și privată a fiecărui om, ca pe o alegere responsabilă… inocentizarea, sustinerea, prezentarea patimilor rusinoase și ticăloase ca pe o stare naturală și o simplă diferență, lovește conștiința universală, care de-a lungul secolelor a recunoscut drept comportament sexual fiziologic relația dintre un bărbat și o femeie, dintre masculin și feminin.

Mitropolitul Serafim a mai explicat că Biblia – adica „expresia voinței lui Dumnezeu, Creatorul omului” – „condamnă homosexualitatea ca patima(…), care a fost aspru pedepsita cu foc și cu pucioasă în cetățile Sodoma și Gomora”:

Pentru toți Părinții, homosexualitatea este păcatul cel mai dezgustător și impur și este o mare impietate in fata lui Dumnezeu, Creatorul.

Recunoașterea publică a homosexualității, în afară de faptul că jignește decența publică și conștiința noastră religioasă, transmite un mesaj de comportament sexual anormal tineretului și distruge bazele familiei și ale societatii grecesti, în circumstantele unei probleme demografice acute, cauzand tulburări psihopatologice in cazul copiilor care urmează să fie infiati de către cuplurile de homosexuali.


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
2570

Nu suntem pe o pantă alunecoasă. Suntem deja la fundul gropii

Incestul este re-denumit „Atracție sexuală genetică” și promovat de revistele glossy – primul pas către normalizarea acestuia. Un articol de Matt Walsh pentru The Daily Wire. Numeroși oameni s-au simțit, pe bună dreptate, oripilați de încercarea revistei Cosmopolitan de a transforma incestul într-un act romanțios. Articolul „Cum este să te îndrăgostești de fratele tău” spune povestea lui Melissa […]

Articole postate de același autor
7953

Răul poate să-l facă oricine, binele e numai pentru sufletele tari şi firile călite

Dumnezeu, iertător, nu pedepseşte mereu păcatele şi greşelile noastre. Diavolul, treaz, nu ne trece cu vederea nici o faptă bună. (De partea cealaltă a ecuaţiei, semnul valorilor se inversează.) De aceea este atât de greu de făptuit binele, pentru că întâlneşti la tot pasul îndârjitele împotriviri şi iscusitele piedici ale celui viclean. Nietzsche spune „Suntem îndeosebi […]