Să sporim în post, rugăciune și fapte bune

797

Parcurgem perioada Postului Nașterii Domnului. Perioadă în care pe de o parte, ar trebui să conștientizăm starea puținătății și păcătoșeniei în care de cele mai multe ori ne regăsim cei mai mulți dintre noi, iar pe de altă parte, să tindem să urcăm din cele mai de jos spre Dumnezeu, pentru a renaște și noi odată cu sărbătoarea Nașterii Domnului. 

Postul nu reprezintă o simplă înfrânare de la unele bucate, ci abținerea noastră de la faptele urâte, vorba deșartă, privirea ofensatoare și pizmașă, care ne întinează sufletele și ne duc pe calea pierzării. Sensul postului este încercarea de a ne apropia mai mult de Dumnezeu prin sporirea rugăciunii, tăcere și prin fapte bune. 

"Nu ştiţi voi postul care Îmi place? - zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine."(Isaia 58,6-7)  Prin aceste cuvinte Dumnezeu ne îndeamnă ca postul să-l îmbinăm cu faptele milosteniei și al rugăciunii, pentru a putea ne putea închina Pruncului Iisus care se va naște pentru iîntreaga omenire. 

Începutul postului a reprezentat un prilej de bucurie și pentru elevii L.T. "Liviu Damian" și a  gimnaziului ”Gh. Rîșcanu” din or. Rîșcani care au primit în dar cărți de rugaciune din partea grupului de inițiativă "Predania".  Au beneficiat de aceste cărți elevii claselor care frecventează ora de religie, iar în semn de mulțumire au spus împreună câteva rugăciuni.
 
Preot Constantin Rîciu

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
905

Nu trebuie să ne împotrivim gândurilor, ci să le predăm lui Dumnezeu

Și, prin aflarea cărării celei scurte la care a ajuns, a tăiat împrăştierea căii celei lungi. căci nu avem în toată vremea puterea să ne împotrivim tuturor gîndurilor ce se ridică împotriva noastră ca să le oprim, ci de multe ori primim de la ele o rană ce nu se vindecă multă vreme. Pentru că […]