Rugăciune și mulțumire la patru decenii de slujire sacerdotală a ÎPS Mitropolit Vladimir

964

Duminica a patra după Paști, zi care a coincis cu sărbătoarea „Mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae” a fost una de o deosebită încărcătură duhovnicească pentru credincioşii din s. Maximovca, r. Anenii Noi, unde s-a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Vladimir marcând în această zi patru decenii de slujire sacerdotală.

Vlădica Vladimir, din modestia Sa a ales, să slujească în această zi însemnată pentru sine într-o biserică de țară, în mijlocul unor oameni simpli, dar curați cu inima, înălțând rugăciuni de mulțumire către Împăratul Ceresc pentru toate binefacerile Sale, pe parcursul a patru decenii de la hirotonia Sa în treapta preoțească.

În timpul serviciului divin, parohul bisericii preotul Samuel Bacarji, pentru aportul său la revigorarea vieții duhovnicești în parohia Maximovca a fost ridicat de către Arhipăstor în treapta de Protoiereu.

După Liturghie a fost săvârşită sfinţirea exterioară a bisericii, iar mai târziu a urmat un Tedeum pentru sănătatea trupească și sufletească a ctitorilor și enoriașilor.

A urmat sfințirea unei capele recent finisate și înconjorul sfântului lăcaș cu citirea Evangheliilor.

Mai târziu, Vlădica Vladimir a felicitat credincioşii din Maximovca cu ocazia sărbătorii în cinstea mutării moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, exprimându-şi speranţa că de acum înainte, biserica din Maximovca va fi locul unde oamenii se vor reuni pentru a trăi cele mai importante momente din vieţile lor şi spre a mulţumi Domnului pentru binefacerile Sale.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a sugerat părintelui paroh şi enoriaşilor ca pe lângă biserică să fie deschisă şi o şcoală duminicală pentru a educa tinerele vlăstare în spiritul credinţei strămoşeşti.

Întâistătătorul a mulţumit ctitorilor pentru frumoasele gesturi care le-au făcut, contribuind conform posibilităţilor la construirea bisericii din Maximovca, făcând astfel un lucru bineplăcut oamenilor şi lui Dumnezeu.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria sărbătorii cu creştinii din sat, în această emblematică zi pentru Înaltpreasfinția Sa, dar și pentru îndemnurile și susţinerea din partea Arhiereului.

La final copilaşii au primit din partea Mitropolitului cărțulii de rugăciune și iconiţe, iar cei maturi s-au bucurat de calendare bisericești cu sărbătorile de peste an.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1036

ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a Castelului Mimi și de binecuvântare a vinului Pastoral

Luni, 10 aprilie, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a săvârșit slujba de sfințire a Castelului Mimi și de binecuvântare a vinului Pastoral, în preajma praznicului Învierii Domnului. Alături de Mitropolit s-au rugat PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și un sobor de preoți și diaconi. […]

Articole postate de același autor
1061

Plimbare prin târgul lumii cu temele nefăcute

(Scrisoare către fratele meu preot) După o perioadă lungă de tăcere, îndrăznesc să-ți scriu ție, fratelui meu. „Mai lesne este pentru noi să iubim tăcerea”, dar cele ce se petrec acum, mă îndeamnă să vorbesc. Nu-s convins că-mi vei citi răvașul până la capăt. Bănuiesc că-mi vei zice că nu mi-ai cerut sfatul. Ai tot […]Urmăriți-ne pe Facebook!