„Probleme actuale ale securităţii naţionale” – Masă rotundă cu participarea membrilor cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale

664

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, luni 26 martie, în Sala Sinodală a Reședinței Mitropolitane a avut loc prezentarea istoricului, actualitatea și activitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru membrii cursului post universitar de Securitate și Apărare Națională pe lângă Ministerul Apărării,

În cadrul mesei rotunde cu genericul „Probleme actuale ale securităţii naţionale” au fost convocați reprezentanții ministerelor de forță a Republicii Moldova, cât și preoții ce fac studii la aceste cursuri.

Implicați în discuție au fost Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Veaceslav Hortolomei și Prot. mitr. Vitalie Bîrlădeanu, membri ai Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, care au abordat tematici ce contribuie la dezvoltarea valorilor social – morale și valoarea Bisericii ca factor de stabilitate și garant social.

Cursul post universitar de Securitate și Apărare Națională este organizat şi desfăşurat de către Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, susţinuţi de parteneri interni şi externi şi se află la cea de a V-a ediţie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
879

Vinerea Mare a răstignirii Domnului. Mii de pelerini au venit la Ierusalim pentru a reface Drumul Crucii

Creştinii din întreaga lume comemorează, astăzi, Vinerea Mare. La Ierusalim, mii de pelerini au venit pentru a reface Drumul Crucii. Procesiunea aminteşte de calea parcursă de Iisus Hristos până la muntele Golgota, unde a fost răstignit.  Autoritățile israeliene au luat importante măsuri sporite de securitate în zona veche din estul Ierusalimului.  Pe drumul de doi […]Urmăriți-ne pe Facebook!