Actualitate

Negresa de post cu merisoare

6145

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare.

Ingrediente

2 cani faina
1 cana zahar 
1 cana merisoare
3 linguri cacao
1lingurita praf copt
1 cana apa
1/2 cana ulei
400 gr gem caise

Mod de preparare

Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt) Le amestecam si punem apoi gemul, apa si uleiul. Mixam compozitia apoi adaugam merisoarele. Daca nu aveti merisoare le puteti inlocui cu ce va pofteste inima: alune, caise uscate, stafide,nuci, etc. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii. Lasam sa se raceasca apoi taiem cubulete. Daca doriti puteti face o glazura de cacao pentru ele.


Articole Asemănătoare
32

Bucate de post de la Mănăstirea Valea Neagră

Mănăstirea Valea Neagră (jud. Vrancea) este cunoscută credincioşilor în primul rând datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost adusă în secolul al XVIII‑lea de la Kiev, de către Sfântul Vasile de la Poiana Mărului, care era de origine ucrainean. Totodată, pentru frumoasa şi smerita biserică din lemn, tot de secol XVIII, care găzduieşte această sfântă icoană. Există în acest loc multă istorie […]

Articole postate de același autor
1238

Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim a fost marcat în mod deosebit la Sfânta Mânăstire Curchi. Credincioșii prezenți au primit binecuvântarea ierarhului

Praznicul de astăzi al „Intrării Domnului în Ierusalim”, celebrat în fiecare an în Duminica dinaintea Paștilor, a fost cinstit cu multe emoții și bucurii duhovnicești de către clerul mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi, dimpreună cu mulțimea credincioșilor prezenți, printre care mulți tineri și copii. Intrarea Domnului în Ierusalim, cunoscută și sub […]