Actualitate

Negresa de post cu merisoare

6147

O negresa de post pufoasă şi foarte gustoasă. Merişoarele îi dau un plus de gust şi savoare.

Ingrediente

2 cani faina
1 cana zahar 
1 cana merisoare
3 linguri cacao
1lingurita praf copt
1 cana apa
1/2 cana ulei
400 gr gem caise

Mod de preparare

Punem intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt) Le amestecam si punem apoi gemul, apa si uleiul. Mixam compozitia apoi adaugam merisoarele. Daca nu aveti merisoare le puteti inlocui cu ce va pofteste inima: alune, caise uscate, stafide,nuci, etc. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii. Lasam sa se raceasca apoi taiem cubulete. Daca doriti puteti face o glazura de cacao pentru ele.


Articole Asemănătoare
309

Clătitele de post cu halva

Timp preparare: 15 minute Timp de gătit: 1 ore 20 minute Durata totală: 1 ore 35 minute Porții: 4 Clătitele de post cu halva se pot servi atât calde, cât și reci. Încercați să serviți clătitele și cu halva. Nu veți regreta. Ingrediente: 300 g făină 500 ml apă minerală 100 ml ulei 200 g […]

Articole postate de același autor
48

Liturghia Darurilor înainte sfinţite, la Mănăstirea Curchi

Un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață Monahală” și Protopop de Orhei, a oficiat miercuri, 2/16 martie, în ziua prăznuirii Sfinților Mucenici Eutropie, Cleonic și Vasilisc, prima Sfântă Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite din acest […]