Liturghie Praznicală în Parohia ,,Sfîntul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din satul Fîrlădeni, raionul Hîncești

416

Luni, 19 decembrie 2016, cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîtul Părinte Ierarh Nicolae făcătorul de minuni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia ,,Sfîntul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din satul Fîrlădeni raionul Hîncești.

În dimineața zilei Preasfinția Sa, a fost întîmpinat de parohul bisericii, Preotul Nicolae CRUDU și creștinii din localitate.

Alături de Arhiereu au coliturghisit, Secretarul Episcopului, Arhidiaconul DOMETIAN (Redco) și un sobor de preoți și diaconi invitați.

În cadrul Sfintei Liturghii parohul bisericii, Preotul Nicolae CRUDU, a fost decorat de către Preasfințitul PETRU, cu dreptul de a purta Bederniță și Camilafcă. După citirea pericopei Evanghelice, Ierarhul a rostit o predică deosebită despre viața sfîntului Nicolae îndemnînd creștinii din localitatea dată, pentru al cinsti mai sîrguincios prin fapte de milostenie.

La finele Sfintei Liturghii ctitorul principal al bisericii Dl Feodor UNGUREANU a fost decorat cu cea mai mare distincție Eparhială „Icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț”  și alți ctitori au primit  Diplome și Distincții bisericesti

Tot aici Preasfințitul Episcop PETRU, a săvîrșit Taina Sfîntului Botez asupra Pruncului Nicolae, primul copil din familia părintelui paroh, Preotul Nicolae CRUDU

După Sfînta Liturghie și Taina Sfîtului Botez, Chiriarhul a vizitat cei mai învîrstă creștini din parohie, Zaharia de 92 ani și Tecla de 90 ani, care au fregventat toată viața lor Sfînta Biserică, contribuind financiar și material atît în sfîntul locaș cît și în familia preotului.

sursa http://episcopia-ungheni.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
532

Credința se trăiește și copiii învață din ce trăiesc, nu din ce se vorbește

A fi e mai greu decât a ști  În cadrul serilor duhovnicești de la biserica ,,Întâmpinarea Domnului”, USM, a venit, la o discuție dedicată zilei Internaționale a Copilului, părintele diacon Sorin Adrian Mihalache, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” din Iași. În ziua de miercuri, 1 iunie, subiectul a vizat ,,Viaţa spirituală şi […]