Întâistătătorul a avut o întrevedere cu Excelența Sa, dl Artur Michalski, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova

636

Mitropolitul Vladimir a avut o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Artur Michalski, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, cu care a discutat despre perspectivele dezvoltării relațiilor culturale și sociale dintre cele două popoare.

La discuții au participat un grup de preoți militari moldoveni și polonezi: Prot. mitr. Gheorghe Gavriliță, Prot. Teodor Spătaru, Prot. Mark Vavreniuk, Diaconul Piotr Makal, precum și Președintele Sectorului Sinodal Relații Culturale, Prot. mitr. Nicolae Ciobanu.

În contextul discuțiilor, Vlădica Vladimir a menționat că atât el, precum credincioșii ortodocși din Moldova, sunt profund recunoscători statului polon pentru organizarea pe parcursul ultimilor ani a expoziției de fotografie ortodoxă „Culorile Ortodoxiei”, în cadrul căreia sunt prezentate lucrării fotografice realizate de amatori și profesioniști, care surprind viața și activitatea slujitorilor și credincioșilor ortodocși polonezi.

Totodată Întâistătătorul a apreciat conlucrarea efectivă dintre preoții militari și schimbul de experiență în acest domeniu de slujire clericală în cadrul armatei.

În continuare, sa discutat despre relațiile multiseculare dintre cele două state și despre oportunitățile din acest domeniu. Mitropolitul s-a arătat interesat de situația numeroasei comunități ortodoxe din Polonia și despre atitudinea autorităților față de aceasta. Domnul Ambasador a menționat că Polonia a rămas fidelă atitudinii de bună voință și deschidere față de toți prietenii ei, subliniind faptul că dezvoltarea relațiilor cu popoarele cu care are legături istorice este o prioritate și o cinste pentru poporul polon.

La final, în semn de respect și a prețuirii relațiilor frățești pe care le-a manifestat pe parcursul activității sale în Republica Moldova, Excelența Sa, domnul Artur Michalski a fost decorat de către Vlădica Vladimir cu medalia comemorativă „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”, prilejuită aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin.

 

sursa mitropolia.md


Articole Asemănătoare
540

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dl Dan Stoenescu

Vineri, 13 mai, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dl Dan Stoenescu, care a venit însoțit de Excelența Sa, Dl Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chișinău. În cadrul întâlnirii, Întâistătătorul a discutat cu distinșii oaspeți mai multe aspecte ce țin de viața eclesială din Republica Moldova. Pe final de […]

    Articole postate de același autor
    1537

    Încredințați-vă copiii Maicii Domnului!

    În vremea de acum este greu să păzeşti tinereţea de şuvoiul furtunos al „liberei cugetări”, care se revarsă peste faţa pământului şi potopeşte cu apele sale tulburi raţiunea omenească întunecată de necredință. Dumneavoastră semănaţi însă în inimile copiilor, cu ajutorul lui Dumnezeu, seminţele Ortodoxiei; adăpaţi-i cu frica de Dumnezeu, care duce la dragoste prin împlinirea […]