În Vicariatul de Soroca se înalță un nou locaș de închinare

131

În prima parte a zilei de marți, 18 iunie, Episcopul Ioan al Sorocii, însoțit fiind de către protoiereul Nicolae CRAVEȚ, Secretar al Vicariatului de Soroca a întreprins o vizită în satul Slobozia Nouă din raionul Soroca.

Arhiereul vicar a inspectat lucrările de înălțare a noului locaș de închinare cu hramul în cinstea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, responsabil de edificarea bisericii este protoiereul Mihail SÎRBU, șef de sector din cadrul Protopopiatului Soroca.

Construcția a început în luna aprilie a anului curent, iar creștinii sunt foarte bucuroși și implicați în acest proiect, întrucât în sătucul lor niciodată nu a fost biserică.

Satul Slobozia Nouă din nordul raionului nistrean numără o populație de aproximativ două sute de oameni.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1743

Predică la duminica a 17-a după Rusalii (a Cananeencei, Mt. 15, 21-28)

În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin. Vrednicilor de iubire şi dreptmăritorilor creştini în Sfânta Biserică a Domnului nostru Iisus Hristos, Ne împărtăşim, precum Bunul Dumnezeu ne-a dăruit, din dumnezeiescul cuvânt al Evangheliei. Şi cuvântul pentru astăzi dăruit şi rânduit este aşa precum l-am ascultat la vremea cuvenită, iar acum îl […]Urmăriți-ne pe Facebook!