Georgia, o țară încredințată oficial Maicii Domnului

676

Parlamentul Georgiei a votat în unanimitate la începutul lunii mai o lege prin care ziua de 12 mai a fost declarată sărbătoare națională care amintește de atribuirea acestei țări Maicii Domnului.

Pentru noua sărbătoare religioasă, guvernul georgian a alocat o sumă de 320.000 USD.

„Este important că facem Georgia în mod oficial o țară atribuită Maicii Domnului”, a spus Sopo Kiladze, președintele Comisiei parlamentare pentru Drepturile Omului.

Pentru prima celebrare a sărbătorii Tsilkhvdomiloba, Ministerul Educației, Științei, Sportului și Culturii a comandat producerea a 200.000 de icoane și 200.000 de broșuri.

Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, alături de Patriarhul Catolicos Ilia al II-lea și alte personalități de stat și reprezentanți ai Bisericii la sfințirea Catedralei în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Iviron, 12 mai 2019. Foto credit: president.gov.ge

În data de 12 mai 2019, Președintele Salome Zourabichvili a participat la sfințirea Catedralei ortodoxe în cinstea icoanei Maicii Domnului de la Iviron. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Ilia al Georgiei.

Deși Georgia nu are o religie de stat, Biserica Ortodoxă Georgiană are un statut special garantat de un acord constituțional între Biserică și stat.

sursa basilica.ro


Articole postate de același autor
867

Finalul Concursului Personalități creștine: virtuți și sfințenie, ediţia a II-a 2017

La 26 mai 2016, la ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, sub președinția Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir, a fost adoptată decizia de a declara anul 2017 în cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova Anul omagial al Scriitorilor şi Compozitorilor creştin-ortodocşi. În acest context, pe parcursul anului 2017, în cadrul eparhiilor, protopopiatelor, parohiilor, şcolilor duminicale, instituţiilor de […]Urmăriți-ne pe Facebook!