Duminica a XXV-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

434

În Duminica a XXV-a după Cincizecime, 18 noiembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul arhieresc mixt al Catedralei Mitropolitane.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei centrale.

Pericopa Evangheliei din Duminica a XXV – a după Cincizecime, ne istorisește minunea Învierii fiicei lui Iair, săvârșită de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Învierea fiicei lui Iair dimpreună cu celelalte învieri relatate în Sfintele Evanghelii îl arată pe Hristos ca stăpânitor al vieții și al morții și prevestește deja învierea Sa a treia zi din mormânt pentru noi și pentru a noastră mântuire.

Minunea Învierii fiicei lui Iair, ne încredințează că Dumnezeu ne iubește și dragostea Lui se vădește în toate darurile pe care ni le face, însă trebuie să prețuim dragostea aceasta și să o împărtășim și celorlalți.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și binecuvântările arhierești au adus pace și lumină pe chipurile celor prezenți. Or, participarea la slujba Sfintei Liturghii este trăirea anticipată a slavei Împărăției lui Dumnezeu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole postate de același autor
1750

Preotul surzilor din Bacău, decizie radicală de Paşte: renunţă la salariu pe viaţă pentru a le oferi alimente celor săraci, care nu au ce pune pe masă

    Gabriel Radu-Ichim (39 de ani), preotul surzilor din municipiul Bacău, cunoscut după ce a construit o biserică din lemn în din banii familiei, în nordul Bacăului, şi a înmormântat cadavrele părăsite la morga Spitalului pe cheltuiala lui, a luat o decizie, în pragul Sărbătorilor, pentru tot restul vieţii: din salariu le va cumpăra […]Urmăriți-ne pe Facebook!