Duminica a V-a după Paşti (a Samarinencei), la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

679

Ne aflăm încă sub razele binefăcătoare şi pline de lumină dumnezeiască ale marelui praznic al Învierii Domnului şi Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

În cea de a V-a Duminică de după Paști, (a Samarinencei), Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

După pericopa evanghelică, PS Episcop IOAN, a rostit un cuvânt de învățătură referindu-se nemijlocit la înțelesul Evangheliei din această duminică.

În cadrul Serviciului divin, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, protoiereul Iurie LUPAȘCU, cu prilejul împlinirii a douăzeci de ani de preoție, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.

După oficierea Liturghiei a fost săvârșit un Tedeum, iar mai apoi Episcopul Sorocii l-a felicitat pe părintele protodiacon Anatolie COBZAC cu ocazia prăznuirii Sfântului ocrotitor, iar monahia CRISCHENTIA (Nogailâc), Econom al Catedralei Episcopale, a fost felicitată cu prilejul zilei de naștere.

sursa ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1877

Hristosul din noi ne face să fim vrednici de Hristosul din potirul de dinaintea noastră

Cred că am mai atins puţin acest subiect în serile noastre, dar merită să vorbim foarte mult despre acest aspect. Şi la noi, anii ‘50-56 au adus o discuţie întreagă în revistele teologice. Pe de o parte, unii susţineau deasa împărtăşanie, pe de altă parte alţii susţineau rara sau foarte rara împărtăşanie. „Nici deasă, nici […]