Duminica a V-a după Paşti (a Samarinencei), la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

781

Ne aflăm încă sub razele binefăcătoare şi pline de lumină dumnezeiască ale marelui praznic al Învierii Domnului şi Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

În cea de a V-a Duminică de după Paști, (a Samarinencei), Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

După pericopa evanghelică, PS Episcop IOAN, a rostit un cuvânt de învățătură referindu-se nemijlocit la înțelesul Evangheliei din această duminică.

În cadrul Serviciului divin, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, protoiereul Iurie LUPAȘCU, cu prilejul împlinirii a douăzeci de ani de preoție, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.

După oficierea Liturghiei a fost săvârșit un Tedeum, iar mai apoi Episcopul Sorocii l-a felicitat pe părintele protodiacon Anatolie COBZAC cu ocazia prăznuirii Sfântului ocrotitor, iar monahia CRISCHENTIA (Nogailâc), Econom al Catedralei Episcopale, a fost felicitată cu prilejul zilei de naștere.

sursa ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
191

Ajunul Bobotezei la Catedrala Mitropolitană. ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a oficiat slujba Aghesmei celei Mari

Vineri, 18 ianuarie 2019, în ajunul sărbătorii Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a oficiat slujba Utreniei şi Ceasurile Împărăteşti şi apoi slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Capitală. Alături de Întâistătător s-au rugat Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei și eclesiarh al Catedralei, […]