Dacă doreşti să devii în viaţă un om fericit, să fii bun şi harnic

10676

-,,Tot în cartea lui Enoh (între altele, cartea preferată a lui Iisus), se vorbeşte că nu numai oamenii au îngeri păzitori (unii, de care depind destinele altor oameni, au chiar câte doi), dar şi popoarele, dar şi diferite lucruri sau fenomene ale naturii: ploi, râuri, vulcani, furtuni, poduri… Prin urmare, şi unele cărţi, menite să schimbe destine (spre deosebire de cele care se nasc moarte) au îngeri. Care le ajută să fie scrise, le promovează, le ,,recenzează”, le fac căutate de cititori. A scrie o carte care să aibă înger, adică o carte vie, este, cred visul fiecărui scriitor.”

-,,Numai copiii pot vorbi cu Dumnezeu de la egal la egal.”

-,,Perfecţiunea lumii începe cu fiecare dintre noi. Nu aştepta de la alţii să fie corecţi, toleranţi, drepţi, cuminţi, curajoşi, incoruptibili, generoşi, modeşti, omenoşi, binevoitori, fii tu aşa cum i-ai dori pe alţii să fie. Fii tu mai bun şi lumea toată va fi mai bună. Cum este şi scris: salvează-te pe tine însuţi şi mulţi din jurul tău se vor salva.”

-,,Cei mai săraci sunt oamenii care au foarte mulţi bani, şi nimic altceva.”

-,,Dacă doreşti să devii în viaţă un om fericit, să fii bun şi harnic. Bunii mei părinţi mi-au dat astfel de înţeles că oamenii răi şi leneşi nu sunt niciodată fericiţi, chiar dacă au de toate. De ce? Pentru că nu merită. O reţetă simplă, la îndemâna tuturor. Să fiţi fericiţi!”

-Câteodată, în lipsa unei icoane, şi un cui rămas la icoana furată, poate fi pentru un neam loc de închinare şi altar de nădejde în vremuri vitrege. De multe ori am impresia că Basarabia întreagă se mai roagă la piroanele în care au atârnat altădată icoane, care n-au fost repuse încă la locul lor.”

Din Nicolae Dabija, Aşchii de cer: Carte pentru copii şi părinţi. Ed. pentru Lit. şi Artă, 2014


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
4883

„De ce mă baţi?”, ne întreabă Dumnezeu?

1. Cea mai dureroasă întrebare a istoriei e cea pusă de Iisus ostaşului care I-a tras o palmă în Grădina Ghetsimani: „De ce mă baţi?”. E o întrebare de copil inocent care nici nu aşteaptă vreun răspuns. E începutul calvarului. Celelalte lovituri vor veni ulterior de la alţii sau – de la ceilalţi.  Întrebarea evidenţiază […]