Actualitate

Cititul este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta

9032

Conform celor mai recente studii, doar 6 minute de citit îţi pot reduce nivelul de stres cu 68%, mai mult decât orice altă activitate menită să te relaxeze.

Doctorul David Lewis, de la Universitatea din Sussex, a elaborat un studiu pentru care participanţii erau angajaţi în diverse activităţi, cu scopul de a le creşte nivelul de stres şi ritmul cardiac. Ulterior, aceştia erau puşi să întreprindă activităţi care să le reducă nivelul de stres dobândit.

Astfel s-a descoperit că cititul este cea mai bună metodă de a te elibera de stres, mai eficientă decât muzica, plimbările sau jocurile video.
A doua cea mai eficientă metodă de a scăpa de stres este relaxarea prin muzică, care reduce stresul cu 61%, urmată de o plimbare în aer liber, care a înregistrat un procent de 42%, în timp ce jocurile video combat stresul cu doar 21%.

„Cititul este cea mai bună metodă de relaxare nu doar pentru că te ajută să evadezi din viaţa cotidiană şi să nu te mai gândeşti la probleme, ci pentru că îţi antrenează imaginaţia şi te invită, totodată, pe tărâmul imaginaţiei autorului stimulându-ţi creativitatea” adaugă David Lewis.

De asemenea, specialiştii recomandă să alegem cărţile, în detrimentul tabletelor, întrucât cititul pe tabletă poate cauza insomnie, în timp ce cititul cu ajutorul unui Kindle antrenează memoria mult mai puţin decât o carte.

sursa http://adevarul.ro/


Articole Asemănătoare
4741

Secretul unui creier uimitor până la adânci bătrâneţi, de la o femeie de 95 de ani

Puţini se pot lăuda cu performanţele Olgăi Kotelko care, până la 95 de ani, a sfidat procesul normal de îmbătrânire și a uimit lumea medicală datorită creierului său, care s-a păstrat într-o formă remarcabilă pentru vârsta ei. Secretul ei este unul pe cât de eficient, pe atât de simplu.  La 77 de ani, vârstă la […]

Articole postate de același autor
5148

Iertarea înseamnă să-l vezi pe om aşa cum e

Suntem încon­juraţi de oameni cu care uneori întreţinem relaţii anevoioase. De câte ori nu se întâmplă să aşteptăm ca celalalt să vină să se pocăiască, să ne ceară iertare, să se umilească înaintea noastră. Poate că l-am ierta dacă am simţi că s-a coborât atât de mult în faţa noastră încât iertarea ar fi ca […]