Charlie Hebdo, caricatură scandaloasă după cutremurul din Italia

635

Revista de satiră Charlie Hebdo a publicat o serie de caricaturi care au scandalizat toată lumea, după cutremurul devastator din Italia. Franța s-a delimitat de caricaturi.  

”Cutremur în stil italian: penne cu sos de roșii, penne gratinate și lasagna" scrie pe una dintre caricaturile publicate de jurnaliștii francezi. Oamenii din poze fie sunt plini de sânge, fie sunt ”lasagna”, adică prinse între zidurile clădirilor ce s-au prăbușit.

Jurnaliștii nu s-au oprit la o primă caricatură. Au urma glume: ”300 de morți în urma cutremurului din Italia. Nu știm încă dacă seismul ar fi strigat Allah Akbar «înainte să tremure»”. 

Ambasada Franței la Roma a precizat că ”desenul publicat de Charlie Hebdo nu reprezintă deloc poziția Franței”. 

Caricaturiștii de la Charlie Hebdo au avut și o replică la valul de critici și, vrând să se scuze, au transmis: ”Italieni... nu Charlie Hebdo v-a construit casele, ci mafia”. 

sursa dcnews.ro/

_91011856_c5d12c37_fed7_4640_a150_b74b98162a62_06961200


Articole postate de același autor
2656

Sfântul Maslu, mai popular decât Sfânta Împărtășanie

Omul bolnav ajunge uneori la disperare în căutarea vindecării, participând mai des la Taina Maslului decât la Sfânta Liturghie. Cum să nu cădem în această extremă? Într-adevăr, se observă acest lucru în zilele noastre, şi asta din cauza neînţelegerii corecte a încercărilor din viaţa noastră. Omul este întotdeauna tentat să fugă de durere, boala provoacă […]