Rusii nu vor mai fi majoritari în Federația Rusă în 2050, anunță Părintele Dimitri Smirnov, reprezentantul Patriarhiei Ruse

2121

Prot. Dmitri Smirnov, presedintele Comisiei Patriarhiei ruse pe probleme de familie, protectia mamelor si a copiilor, a apreciat ca etnicii rusii vor inceta sa mai fie majoritari in Federatia Rusa catre orizontul anului 2050.

Declaraţia responsabilului Patriarhiei de la Moscova survine după ce şeful Consiliului muftiilor din Rusia, Ravil Gainutdin, a afirmat că peste 15 ani mai mult de o treime din populaţia Federaţiei Ruse va fi constituită din musulmani.

„Aproximativ atâţia vor fi. Musulmanii dau naştere mai multor copii. Nu tătarii, ci anume cei din Caucazul rus. În general, familiile cecene şi inguşe au câte opt copii. Ruşii vor înceta să mai fie majoritari către 2050. Cu totul alte naţiuni vor trăi aici: ceceni, inguşi, arabi”, a avertizat reprezentantul Patriarhiei ruse, care este sceptic că situaţia demografică s-ar putea schimba în mod favorabil pentru ruşi, majoritari în prezent.

În februarie, fundaţia „Opinia publică” a dat publicităţii rezultatele unei anchete potrivit căreia procentul musulmanilor în Rusia era de 7%, respectiv 10 milioane de persoane.

Potrivit Agenţiei pentru statistică din Rusia (Rosstat), în 2017 s-a înregistrat cea mai scăzută rată a natalităţii din ultimii zece ani în această ţară. Astfel, rata natalităţii a scăzut cu 10,7% în 2017, când în Rusia s-au născut 1,69 milioane de copii, cu 203.000 mai puţini decât în 2016, situându-se la nivelul din 2007.

În recentul său discurs către Adunarea Federală – cele două camere ale parlamentului rus (Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei) – preşedintele Vladimir Putin a propus o nouă măsură pentru sprijinirea familiilor cu mulţi copii – asistenţă din partea statului în rambursarea creditului ipotecar.

www.protv.md


Articole postate de același autor
4425

Cum de pot ști uneori ghicitoarele și vrăjitoarele trecutul sau viitorul nostru?

S-a întâmplat poate să auziți discuții de la diferite persoane care au mers la ghicitoarele în palmă, în cafea, în cărți sau în bobi, sau la vrăjitoare, că li s-a spus ce au făcut în trecut, deși nu se cunoșteau. Aici apare marea nedumerire: Cum poate o vrăjitoare să-mi știe mie trecutul, dacă e prima […]