,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”

1185

„Fecioarele sînt floarea Bisericii, podoaba şi frumuseţea harului duhovnicesc, starea cea firească a nevinovăţiei originare; desăvîrşită realizare, vrednică de laudă oamenilor şi cinstirea îngerilor; chipul lui Dumnezeu care imită viaţa cea sfîntă a Domnului, dovedindu-se astfel cea mai aleasă parte a turmei lui Hristos şi naşterea cea mai slăvită a Sfintei Biserici”

(Sf. Ciprian, Episcopul Cartaginei)

În această zi de sărbătoare, 30 septembrie, pliroma Ortodoxă sărbătorește pe Sfintele Mucenițe, bune biruitoare, Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia.

Sfintele Mucenițe Fecioare, bune biruitoare, Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia, sunt cinstite în mod deosebit în Episcopia de Ungheni și Nisporeni, Sfintele Fecioare fiind și ocrotitoarele Mișcării din cadrul Episcopiei, care cu un an în urmă, a luat ființă la inițiativa și cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, din grija părintească a Preasfinției Sale față de tinerele generații și față de familie.

Cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a organizat un program cultural, întru cinstea și elogierea virtuții Fecioriei și a curățeniei trupești și sufletești. În acest context, Mișcarea eparhială ,,Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei Tradiţionale” a venit cu cuvinte de laudă și cu îndemnuri spectatorilor, de a iubi Fecioria, aceasta fiind cauză a binecuvîntării lui Dumnezeu.

Sărbătoarea ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești” a dorit să readucă și să reamintească importanța și frumusețea unei Familii fericite unde își are casă pacea, unde este mirosul de pîine și unde Fecioria a clădit fundament de diamant relațiilor de dragoste curată.

Programul a fost deschis de ,,Cuvîntul Preasfințitului Petru în Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”, care a îndemnat pe toți cu argumente bogate de la Sfinții Părinți de a urma calea îngerească, de a fi curați și neprihăniți în fața lui Dumnezeu.

În program au răsunat cîntece frumoase, au fost dansuri suave, s-au recitat poezii și s-au rostit rugăciuni, înălțînd Fericirea, Fecioria și Familia tradițională. Asemenea Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a mîngîiat sufletul cu o cîntare către Maica Domnului.

Evenimentul a avut loc în or. Chișinău, la Casa de copii ,,Fericitul Iosif”, unde s-au adunat mulți tineri și credincioși pentru a asculta Sfînta Liturghie, după care au împărtășit din bucuria sărbătorii ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”. Tot aici spectatorii și-au îmbogățit bibliotecile cu cărți tematice, dedicate tînărului și familiei.

Mulțumim Preasfințitului Petru, pentru existența acestei Mișcări, care depune efort pentru promovarea virtuții împărătești Fecioria și îndeamnă pe toți de a se pregăti și de a păstra O Familie Fericită.

Mulțumim și responsabililor de la Casa de copii, Egumenei Parascheva, Dnei Maria, Dnei Iozefina Vizitiu, membrilor mișcării și tuturor care au depus suflet pentru a aduce un mesaj frumos, al Bisericii, adresat tuturor: acela de a păstra curățenia trupească și sufletească, aceasta fiind cel mai frumos dar pe care putem să-l oferim lui Dumnezeu!

Sursa: https://familiafericita.wordpress.com/


Articole Asemănătoare
1962

Povestea fetiței care a decis să își pună capăt vieții

A plecat dintre noi, doar pentru ca nimeni nu a știut să o înțeleagă! Povestea fetiței care a decis să își pună capăt vieții! O vedeam aproape în fiecare dimineaţă. Eu mergeam la facultate, ea probabil la liceu. Nu avea mai mult de 15-16 ani. Stătea mereu la geam, cu privirea pierdută în zare, iar ochii […]

Articole postate de același autor
437

„Corpul morților nu este gunoi de reciclat”. Reacție a Bisericii Ortodoxe din Grecia după inaugurarea primului crematoriu uman din țară

”Corpul morţilor nu este gunoi de reciclat”. Cu acest puternic mesaj inclus într-un pliant distribuit duminică în toate parohiile din ţară, Biserica Ortodoxă greacă a dorit să arate clar că nu acceptă incinerarea, nici îngroparea urnelor, nici slujbe funerare pentru cei care optează pentru această soluţie, scrie luni EFE. Biserica a reacţionat astfel la recenta […]