Ziua Familiei: Acțiuni social-caritabile pentru zeci de familii aflate în dificultate și refugiați ucraineni

1219

Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită anual în data de 15 mai, iar Biserica Ortodoxă din Moldova a organizat cu acest prilej mai multe acțiuni social-caritabile în sprijinul și ajutorarea a zeci de familii creștine aflate în dificultate, precum și familii de refugiați ucraineni aflați în țara noastră.

Astfel, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM a oferit în cadrul mai multor acțiuni filantropice daruri pentru zeci de familii numeroase apropiate Bisericii, atât din oraș, cât și din mediul rural, precum și mai multe produse de strictă necesitate, medicamente, haine, produse alimentare și igienice pentru de zeci de familii de refugiați ucraineni și copii aflați într-un centru de plasament temporar din Capitală.

Familia creştină este chemată să fie o icoană a iubirii lui Dumnezeu în lume. Sfințirea vieții este principalul scop al familiei. Nașterea de prunci este semnul binecuvântării lui Dumnezeu și rodul iubirii soților, al dorinței lor de a avea copii și de a-i crește cu dragoste. Însă, nu numai nașterea de prunci afirmă vocația femeii ca mamă și a bărbatului ca tată, ci și educația sănătoasă dată copiilor, pentru că implică iubire și răbdare, spune Sfântul Ioan Gură de Aur (Omilie la Sfinții Macabei). Copiii sunt dăruiți familiei de Dumnezeu, pentru a fi călăuziți spre dobândirea vieții veșnice.

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită în 1993 printr-o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1053

Slujbă arhierească la Sfânta Mănăstire „Înălțarea Domnului” – Hîrjauca

Vineri, 25 decembrie 2020, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Spiridon, Preasfințitului Petru, Episcopul de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Mănăstire „Înălțarea Domnului” din satul Hîrjauca, raionul Călărași. Această slujbă a fost prilejuită de sărbătorirea hramului bisericii de iarnă „Sf. Ierh. Spiridon”, din complexul mănăstirii și care se află într-un […]