Zi de aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Sf. Irh. Nicolae” din satul Chișcăreni, raionul Sîngerei

1757

În joia Săptămînii Luminate, la 5 mai, 2016, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat alături de Pre Sfințitul Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Chișcăreni, raionul Sîngerei, la invitația și cu bunăvoința parohului sfîntului lăcaș, a protoiereului Gheorghe Lungu, care-și va sărbători mîine ziua Ocrotitorului Ceresc – Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, dar și marcarea în acest an a jubileului de 50 de ani de viață.

Slujba pascală a purtat un caracter solemn, soborul preoțesc și numeroșii credincioși prezenți la slujbă savurînd din plin intensitatea bucuriei duhovnicești pentru Mîntuitorul Hristos cel Înviat întru slavă ca să ne facă și pe noi părtași la Viața cea Veșnică.

La ceas aniversar, omagiatul părinte Gheorghe a fost decorat, în semn de aleasă apreciere și deosebit respect, de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalia eparhială „Sf, Vasile cel Mare”.

La finalul Sfintei Liturghii și a procesiunii tradiționale în jurul bisericii, atît Prea Sfințitul Marchel, cît și Prea Sfințitul Nicodim, au adresat părintelui paroh Gheorghe Lungu și binecredinciosului popor ce i-a fost încredințat spre păstorire, alese cuvinte de îndrumare duhovnicească și felicitare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor