Volumul ,,Biserica basarabeană”- una dintre cele mai citite cărți din anul 2015

2128

 După trei decenii de muncă în arhive, documentând atâtea personalități ale Bisericii, publicistul și istoricul Iurie Colesnic ne-a propus excepționalul volum ,,Biserica basarabeană. Chipuri de neuitat”, care a intrat în topul celor mai citite zece cărți în anul 2015.

În această carte sunt prezentate atât de viu fețe de oameni îmbunătățiți duhovnicește și chipuri luminate care au determinat pulsul și viața Bisericii basarabene.

Acest volum a bucurat în special publicul creștin care era dornic de a cunoaște mai mult din ceea ce s-a întâmplat în viața Bisericii în special în perioada anilor grei ai comunismului.

Părintele Octavian Moșin susține că avem mare nevoie de astfel de studii pentru a valorifica ceea ce reprezintă trecutul nostru și pentru a avea un viitor mai luminat.

,,Citind această carte îmi amintesc de romanul lui Nicolae Dabija ,,Tema pe acasă”, cel mai citit roman în ultimii zece ani care are aceleași calități ale prigoanei creștine. Ceea ce prezintă Colesnic este un roman adevărat bazat pe oameni concreți care au avut de suferit din motivul că credeau sincer și curat în Dumnezeu și nu au trădat pe Hristos. Faptul că acest studiu biobibliografic cu personalități ale Bisericii a intrat în topul celor mai citite zece cărți în anul 2015, demonstrează că oamenii se întorc cu fața spre Dumnezeu, sunt conștienți de realitatea că omul fără de trecut nu poate trăi corect prezentul și nu poate intui un viitor.”, menţionează părintele Octavian Moşin.

Părintele spune că cu certitudine cartea ,,Biserica basarabeană. Chipuri de neuitat” scoate la lumină adevărul și demonstrează că prin credință, omul este vrednic de fapte mărețe, căci fără Dumnezeu nu poate realiza mai nimic.

fullsizerender


Articolul Următor
Articole postate de același autor
1540

Mitropolitul Vladimir a împărțit daruri copiilor din centrele municipale de plasament

Peste 80 de copii din centrele Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului au fost primiți la sediul mitropolitan. De praznicul închinat Sf. Irh. Spiridon acești copii mai triști ca cei din jur au fost mângâiați de către Mitropolitul Vladimir, care le-a pregătit dulciuri, cărțulii ziditoare de suflet și iconițe. Ierarhul le-a adresat un mesaj de […]