Un preot rus a construit o biserică-autobuz

1818

Un preot din Rusia a construit o biserică în interiorul unui autobuz cu scopul de a sluji Sfânta Liturghie în teritorii îndepărtate.

La Conferința Tinerilor Ortodocși cu tema „Trecut. Prezent. Viitor” din Moscova a fost prezentată biserica – autobuz ca nou instrument de misiune ortodoxă.

Părintele Andrei Strelkov, ctitorul bisericii, a folosit autobuzul pe teritoriul Rusiei pentru a ajunge în locuri care nu au niciun lăcaș de cult. Astfel, el a ajuns în peste 30 de localități izolate în ultimii șapte ani, informează orthochristian.com.

Preotul misionar a călătorit peste 1000 km din orașul Zainsk pentru a putea ajunge la conferința din Moscova. La eveniment, însuși Patriarhul Kiril a intrat în sfântul lăcaș de cult pentru a se închina.

O construcție similară făcută dintr-un coffee – van a fost prezentată anul trecut în Colorado, Springs cu ocazia Memorial Day din 27 mai 2017, de Biserica „Botezul Domnului”.

Memorial Day (Ziua Memorială sau Ziua Eroilor) este o sărbătoare oficială la nivel federal în Statele Unite ale Americii, fiind marcată în ultima zi de luni din mai.

Ca preot paroh, părintele Anthony Karbo, spune despre Capela mobilă Colorado că a fost inspirată din alt lăcaș de cult de acest fel al Mănăstirii Optina, care a fost construită pentru agricultorii din zonă.

De asemenea în Rusia mai există și alte mijloace mobile care servesc misionarismului ortodox precum: un vapor sau un tren.

Sursa http://basilica.ro


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
2550

Nu suntem îndreptăţiţi a nu cunoaşte ceea ce ne dă Dumnezeu

Dumnezeu totuşi vine. „Cine eşti, omule? Oricine ai fi, oricâte păcate ai fi făcut, Eu te voi ierta, te voi sfinţi, te voi face dumnezeu, te voi face ceea ce sunt Eu”. Asta vrea să spună Hristos prin întruparea Sa, prin faptul că S-a făcut Om şi că S-a răstignit pentru om. „Ce problemă aveţi? […]


Foto