Un preot rus a construit o biserică-autobuz

1155

Un preot din Rusia a construit o biserică în interiorul unui autobuz cu scopul de a sluji Sfânta Liturghie în teritorii îndepărtate.

La Conferința Tinerilor Ortodocși cu tema „Trecut. Prezent. Viitor” din Moscova a fost prezentată biserica – autobuz ca nou instrument de misiune ortodoxă.

Părintele Andrei Strelkov, ctitorul bisericii, a folosit autobuzul pe teritoriul Rusiei pentru a ajunge în locuri care nu au niciun lăcaș de cult. Astfel, el a ajuns în peste 30 de localități izolate în ultimii șapte ani, informează orthochristian.com.

Preotul misionar a călătorit peste 1000 km din orașul Zainsk pentru a putea ajunge la conferința din Moscova. La eveniment, însuși Patriarhul Kiril a intrat în sfântul lăcaș de cult pentru a se închina.

O construcție similară făcută dintr-un coffee – van a fost prezentată anul trecut în Colorado, Springs cu ocazia Memorial Day din 27 mai 2017, de Biserica „Botezul Domnului”.

Memorial Day (Ziua Memorială sau Ziua Eroilor) este o sărbătoare oficială la nivel federal în Statele Unite ale Americii, fiind marcată în ultima zi de luni din mai.

Ca preot paroh, părintele Anthony Karbo, spune despre Capela mobilă Colorado că a fost inspirată din alt lăcaș de cult de acest fel al Mănăstirii Optina, care a fost construită pentru agricultorii din zonă.

De asemenea în Rusia mai există și alte mijloace mobile care servesc misionarismului ortodox precum: un vapor sau un tren.

Sursa http://basilica.ro


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
4281

Dacă iubirea noastră este o pretenţie, atunci va fi o suferinţă continuă

De ce să iubesc alte persoane când ştiu că acelora pe care chiar le iubesc cu adevărat nu le pasă? Să sufăr din nou? Pentru ce? E o suferinţă continuă. Da… Repet: dacă iubirea noastră este o pretenţie, atunci va fi o suferinţă continuă. Încearcă să iubeşti fără să mai pretinzi nimic. Pur şi simplu. […]