Un preot rus a construit o biserică-autobuz

2175

Un preot din Rusia a construit o biserică în interiorul unui autobuz cu scopul de a sluji Sfânta Liturghie în teritorii îndepărtate.

La Conferința Tinerilor Ortodocși cu tema „Trecut. Prezent. Viitor” din Moscova a fost prezentată biserica – autobuz ca nou instrument de misiune ortodoxă.

Părintele Andrei Strelkov, ctitorul bisericii, a folosit autobuzul pe teritoriul Rusiei pentru a ajunge în locuri care nu au niciun lăcaș de cult. Astfel, el a ajuns în peste 30 de localități izolate în ultimii șapte ani, informează orthochristian.com.

Preotul misionar a călătorit peste 1000 km din orașul Zainsk pentru a putea ajunge la conferința din Moscova. La eveniment, însuși Patriarhul Kiril a intrat în sfântul lăcaș de cult pentru a se închina.

O construcție similară făcută dintr-un coffee – van a fost prezentată anul trecut în Colorado, Springs cu ocazia Memorial Day din 27 mai 2017, de Biserica „Botezul Domnului”.

Memorial Day (Ziua Memorială sau Ziua Eroilor) este o sărbătoare oficială la nivel federal în Statele Unite ale Americii, fiind marcată în ultima zi de luni din mai.

Ca preot paroh, părintele Anthony Karbo, spune despre Capela mobilă Colorado că a fost inspirată din alt lăcaș de cult de acest fel al Mănăstirii Optina, care a fost construită pentru agricultorii din zonă.

De asemenea în Rusia mai există și alte mijloace mobile care servesc misionarismului ortodox precum: un vapor sau un tren.

Sursa http://basilica.ro


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
3806

Dumnezeu nu dă har pentru merite, dar pentru tragerea noastră către El

Smerenia și iubirea aproapelui și celelalte daruri ale lui Dumnezeu nu se dau pentru vreun merit, dar se dau pentru silință. Ele nu se dau unui om pentru că el a postit mult, sau pentru că n-a dormit. Nu! Ele se dau din dragoste, dar se dau unei inimi care ea însăși caută dragostea. Părintele […]