Un fragment din moaștele Sf. Ignatie din Mariupol la Mănăstirea Hagimus

592

În dimineața zilei de 23 iulie la Mănăstirea Hagimus a fost adus un fragment din moaștele Sf. Ierarh Ignatie de Mariupol. Părticica din cinstitele moaște a fost transmisă în dar sfintei mănăstiri din partea catedralei ”Sf. Irh. Nicolae” din or. Mariupol, Ucraina.

Darul a fost transmis printru-un fost seminarist de la Chițcani, prot. Constantin Chirovici, care își duce ascultarea în parohia ”Sf. Arhangheli” din s. Urzuf, Eparhia Donețk. După transmiterea sfințeniei părintelui duhovnic al mănăstirii, arhim. Andrei (Cotruța), a urmat Sf. Liturghie în soborul sfântului așezământ, după care cei prezenți au avut posibilitatea să se închine sfințeniilor.

Este de menționat faptul că în Mănăstirea Hagimul se păstrează și sunt expuse zilnic spre închinare și alte sfințenii: fragmente din Crucea Mântuitorului și Brâul Maicii Domnului, capul Sf. Melania Romana, precum și peste 70 de părticele din diverse sfinte moaște. Slujba de astăzi a fost deosebită și prin participarea celor 70 de copii ce petrec în tabăra de vară organizată în cadrul sfântului așezământ.

A consemnat pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
2151

Orice și oricum, numai eretic – nu!

Și cei smeriți se pot aprinde de râvnă, însă numai atunci când trebuie să apere comoara credinței Ortodoxe. Aceasta dovedește limpede că smerenia nu este vreo nepăsare, ci o adâncime în care, asemenea apelor unui ocean, se adună forțe uriașe care luptă împotriva celor mai puternici vrăjmași ai omului și ai mântuirii acestuia, cu dracii […]


Foto