Un adolescent sirian trăiește zilnic un adevărat calvar provocat de Daesh

2419

În prezent, orașul sirina Al-Hol numai este sub influența jihadiștilor Daech deja de câteva luni, dar urmele lăsate de grupul terrorist încă sunt vizibile. Asta se vede și pe corpul lui  Bachar Qassem, un tânăr adolescent de 16 ani. Mâna sa a fost ruptă de jihadiști, iar el fiind acuzat de furt.

« Un membru al grupului El m-a acuzat că aș fi furat un telefon mobil. Iar atunci când am negat că am furat telefonul, ei m-au bătut într-atât, încât până la urmă am și recunoscut, chiar de nu l-am furat. M-au drogat și când m-am trezit la spital, aveam mâna dreaptă amputată» relatează Bachar Qassem, aratând bucata de mână ascunsă sub bandaj.

Calvarul nu se oprește aici. În timpul șederii sale la închisoare, Bachar Qassem a fost forțat să asiste la decapitarea unui om, reținut pentru că avea în telefonul său cântece interzise.

«  Sângele a curs din trupul său aproximativ două ore» își amintește adolescentul, care mai susține că jihadiștii făceau propagandă întruna : « Aceștia ne ziceau : Voi trebuie să susțineți El, (...) voi trebuie să decapitați păgânii, iar dacă veți lupta veți dobândi raiul».

Acum că grupul terorist a părăsit orașul, infernul s-a termint. Astăzi, Bachar Qassem se simte  « incomplet» : « aș fi preferat decapitarea. Nu pot scrie cu mâna stângă, la ce bun să mai merg la ore ?  »  Așadar, adolescentul a părăsit școala ca să lucreze la piață și să-și ajute familia. «  Acum nu mă pot ajuta măcar pe mine însumi»  spune Bachar cu regrete.

 

Sursa: http://www.lunion.fr

traducere Victoria Botnari


Articole postate de același autor
807

În Duminica a V-a a Postului Mare, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Vasilcău, raionul Soroca

În Duminica a V-a a Postului Mare, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Vasilcău, raionul Soroca. Cea de-a cincea duminică din Postul Mare este închinată Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, pe care Sfânta Biserică ne-o dă  drept pildă de pocăinţă şi model […]


Foto