Un adolescent sirian trăiește zilnic un adevărat calvar provocat de Daesh

1849

În prezent, orașul sirina Al-Hol numai este sub influența jihadiștilor Daech deja de câteva luni, dar urmele lăsate de grupul terrorist încă sunt vizibile. Asta se vede și pe corpul lui  Bachar Qassem, un tânăr adolescent de 16 ani. Mâna sa a fost ruptă de jihadiști, iar el fiind acuzat de furt.

« Un membru al grupului El m-a acuzat că aș fi furat un telefon mobil. Iar atunci când am negat că am furat telefonul, ei m-au bătut într-atât, încât până la urmă am și recunoscut, chiar de nu l-am furat. M-au drogat și când m-am trezit la spital, aveam mâna dreaptă amputată» relatează Bachar Qassem, aratând bucata de mână ascunsă sub bandaj.

Calvarul nu se oprește aici. În timpul șederii sale la închisoare, Bachar Qassem a fost forțat să asiste la decapitarea unui om, reținut pentru că avea în telefonul său cântece interzise.

«  Sângele a curs din trupul său aproximativ două ore» își amintește adolescentul, care mai susține că jihadiștii făceau propagandă întruna : « Aceștia ne ziceau : Voi trebuie să susțineți El, (...) voi trebuie să decapitați păgânii, iar dacă veți lupta veți dobândi raiul».

Acum că grupul terorist a părăsit orașul, infernul s-a termint. Astăzi, Bachar Qassem se simte  « incomplet» : « aș fi preferat decapitarea. Nu pot scrie cu mâna stângă, la ce bun să mai merg la ore ?  »  Așadar, adolescentul a părăsit școala ca să lucreze la piață și să-și ajute familia. «  Acum nu mă pot ajuta măcar pe mine însumi»  spune Bachar cu regrete.

 

Sursa: http://www.lunion.fr

traducere Victoria Botnari


Articole postate de același autor
1284

Dacă în familie nu apar copiii

Deși firea lucrează, nu lucrează prin propria ei putere, ci ascultând de porunca Creatorului. Și niciodată să nu se necăjească femeile când nu nasc, ci să alerge la Creatorul firii, arătând dispoziție bună și să ceară de la El, Care este Stăpânul firii, și să nu pună nașterea de copii nici pe seama împreunării cu soții, nici pe […]