Tot mai multe instituții de învățământ din Vicariatul de Orhei, cer Binecuvântarea lui Dumnezeu

206

Cu Binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei, de curând a avut loc Sfințirea Instituției Publice, Liceul Teoretic Alecu Russo, din mun. Orhei.

Rugăciunile au fost solicitate de către Doamna Director Lilia Hacina și oficiate de către Protopopul Municipiului, Prot. Iulian Rață, însoțit de Prot. Mitr. Iulian Rusu, Prot. Vasile Gavrilița și Protodiaconul Diodor Suhari, profesor de religie în instituția dată! Cu multă bucurie, remarcăm faptul că la sfintele rugăciuni, au participat majoritatea cadrelor didactice din această instituție, personalul auxiliar, părinți.

În cadrul predicii, Prot. Iulian Rață a adus tuturor profesorilor sincere felicitări și mulțumiri în același timp, pentru efortul colosal pe care îl depun într-u formarea noilor generații, dar în același timp, pentru dragostea față de Dumnezeu și față de cele sfinte, manifestată, inclusiv prin rugăciunile de sfințire. Fiecare dintre noi, petrecem cel mai frumos timp al vieții la serviciu. Respectiv, este cât se poate de important ca locul unde muncim, cât și munca noastră să fie totdeauna ocrotită de Dumnezeu.

Sfințirea Instituției a fost prilejuită de jubileul frumos de 80 ani, pe care Liceul îl serbează pe parcursul anului 2020.

sursa ortodoxia.md


Articole postate de același autor
976

Seară de film duhovnicesc

Miercuri, 12 septembrie 2018,  ora 18.30, vă invităm la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM la o nouă seară duhovnicească în cadrul căreia vom viziona filmul ”Prizonierii fericirii” – un documentar despre Athosul Rusiei, mănăstirea Solovetski (Solovski). Invitații acestei seri sunt: Andrei Dumbrăveanu, doctor habilitat, conf. univ., Facultatea de Jurnalism și Științe ale comunicării, Universitatea de […]