Actualitate

Toate se aranjează cu ajutorul rugăciunii…

7390

Iubiți rugăciunea. Să vă îndreptați continuu mintea la Dumnezeu... Pentru a nu trăi în întuneric, apăsați „întrerupătorul” rugăciunii, ca să vină lumina divină în sufletul vostru. În adâncul sinelui vostru va străluci Hristos... Când mintea omului se pregătește pentru rugăciune, într-o miime de secundă vine harul divin. Atunci omul se umple de har și vede totul cu alți ochi.

Toate se aranjează cu ajutorul rugăciunii. Dar trebuie să ai dragoste, să ai căldură în rugăciune. Să nu îți faci griji, ci să îți pui încrederea în dragostea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Când te afli în rugăciune, toate devin așa cum trebuie. Înăuntrul tău vine harul lui Dumnezeu. Când ai harul, toate se fac cu bucurie, fără efort.

În cazul rugăciunii, nu are importanță durata temporală, ci încordarea. Să vă rugați lui Dumnezeu fie și pentru cinci minute, dar dedicați lui Dumnezeu cu dragoste și dor. Adică rugăciunea trebuie să fie conștientă, cu mintea concentrată.

Ca Iisus să vină înăuntrul nostru atunci când Îl chemăm cu Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă, inima noastră trebuie să fie curată, să nu aibă nici o piedică, să fie liberă de ură, egoism și răutate.

(Monahul Patapios Kavsokalivitul, Sfântul Cuvios Porfirie Kavsokalivitul – Sfințenia în secolul al XXI-lea, Editura Doxologia, Iași, 2015, pp. 53-54)


Articole Asemănătoare
4043

Și cu cât strigăm mai mult la Dumnezeu, cu atât ni se împlinește și cererea

Întâi trebuie să credem și apoi să strigăm la cel în care credem: Tată, auzi-mă! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu Miluiește-mă!! Și la Sfinții lui Dumnezeu să strigăm și la Maica Domnului ca să se roage pentru noi! Sfânta rugăciune este asemenea Suflării sufletului din noi care trebuie să fie permanent cu noi. Așa […]

Articole postate de același autor
2317

Calendarul zilei – 18 iulie 2019

Astăzi, în Calendarul ortodox, răsfoim file din viaţa Sfântului Cuvios Atanasie Atonitul. A fost o perioadă profesor, însă înclinaţiile sale duhovniceşti, l-au determinat să devină monah într-o mănăstire din Bitinia. Este fondatorul monahismului atonit de obşte, până astăzi se mai păstrează testamentul acestuia şi o serie de canoane liturgice. Pentru viaţa corectă pe care a […]